Maklo napisał(a):
UDAŁO MI SIĘ, NARESZCIE!!!
Mały poradnik dla przyszłych pokoleń:
nie używam spoilu, bo to oczywitość
Najpierw swoopujemy do lewego zaworu i go przekręcamy. Szybciutko przebiegamy pod pochodnią(lub gasimy ją, Generał już jej nie zapali, ale nie trzeba tego teraz robić). Teraz Generał powinien stanąć na środku i strzelać we wszystkie 8 stron świata losowo według wskazówek zegara, lub na odwrotnie. Jeżeli według, to swoopujemy do zaworu, kręcimy i chowamy się za kolumną. Jeżeli odwrotnie, najpierw chowamy się za kolumną, a potem zawór. Nie musimy gasić pochodni.
Teraz Generał rozpocznie nową ścieżkę:
-obok drugiego zaworu, 2 strzały
-na środku, ale bliżej drzwi wyjściowych, 2 strzały
-obok pierwszego zaworu, 2 strzały
(wszystkie strzały są w kierunku spawnu Garratta w boss-roomie)
Tutaj przejście dzieli się na dwa sposoby:
1. Ten, którym przeszedłem, ale daje Drapieżnika w podsumowaniu:
Podkradamy się, żeby być blisko Generała, używamy granatu błyskowego i krandniemy sakiewkę. Jak już zdobędziemy Pierścień- używamy znowy błyskowego i huzia za kolumnę, aż się uspokoi.
2. Ten, który raz mi się udał, ale zapomniałem otworzyć jednego zaworu i zginąłem. Prawdopodobnie będzie duch:
Chowamy się za pudłami obok pierwszego zaworu, żeby Generał stanął do nas tyłem na czas strzałów. Kradniemy mu sakiewkę. Na 90% się zorientuje, więc albo błyskowy, albo szybko swoopujemy za kolumnę.
Potem trzeba otworzyć zamek wyjściowy, więc jeżeli jeszcze tego nie zrobiliśmy, przyda się zgasić pochodnię nad nimi.
JESTEM Z SIEBIE DUMNY, GŁUPIA GRA, NIENAWIDZĘ EM!
W sumie to dopiero teraz przeczytałem uważnie całą procedurę i brzmi równie skomplikowanie co reakcja nuklearna

To naprawdę nie wydaje się warte świeczki, ale moje wyrazy unznania za determinację!