Mały update.
Mam przygotowane nowe wersje TG MMP HD, TG MMP Necro i TMA MMP Necro. Właśnie je testuję.
++++++++++++++++++++
TG_MMP_v1.7.1_Necro12.10.2017
- TFix v1.25b: (NewDark v1.25, T2 Skies, T2 Water, T2 Style World Textures, T2 Style AI Meshes, Interactive Candles)
- NecroAge v2.3
- TG Sound Patch v1.5
- Narrow Huge Spider
- Narrow Serwer Spider
- TG Antologia - Korekta (na bazie TG Cenega Patch)
- TG Napisy v1.2 (na bazie TG Subtitels v0.8)
Status: działa na 2-óch niezależnych hostach i OS. W najbliższy poniedziałek udostępnię plik na OneDrive i Google Drive. Będę wówczas w pracy z szybkim dostępem do sieci. Paczka nie zawiera poprawki Bruce-a, ponieważ udało mi się zainstalować wszystko tak, że w misji "W przebraniu", jest jeden talizman do wykradzenia i na niebie jest mnóstwo gwiazd, zamiast smutnej i czarnej palety z kilkoma białymi punktami.
++++++++++++++++++++
TG_MMP_v1.7.1_HDpazdziernik 2017
- TFix v1.25b: (NewDark v1.25, T2 Skies, T2 Water, T2 Style World Textures, T2 Style AI Meshes, Interactive Candles)
- Thief HD Mod v1.2
- Water textures - type4
- TG Sound Patch v1.5
- Narrow Huge Spider
- Narrow Serwer Spider
- TG Antologia - Korekta (na bazie TG Cenega Patch)
- TG Napisy v1.2 (na bazie TG Subtitels v0.8)
- Thief HD Ultimate Difficulty v1.3
Status: plik działa mi jedynie na notebooku, na PCMR nie ładuje mi najnowszego patcha tfix 1.25, lecz 1.24! Jest to o tyle dziwne, że są to identyczne pliki, jak na wspomnianym notebooku. Wina leży prawdopodobnie na moim OS. Gdy instaluję grę lub mody, instalator kończy się powodzeniem, w rejestrze oprogramowania widzę wpisy, lecz katalogi są puste! Dodatkowo mam problem z brakiem polskich liter w listach itp. oraz brak tłumaczenia nazw przedmiotów u pasera (ich opis jest natomiast po polsku). Paczki nie będę jeszcze udostepniał.
++++++++++++++++++++
TMA_MMP_v1.7_Necro- TafferPatcher v2.0.18 beta
- TMA Sound Effects Enhancement Pack v1.5
- Silent Water
- NecroAge v2.3
- Narrow Huge Spider
- Narrow Sewer Spider
Status: Paczka prawie gotowa. Mam jeden problem. Pliki wideo (np. cs16.avi) nie są skalowalne do rozdzielczości ekranu podczas gry. Oznacza to, że są ucięte, nie widać polskich napisów. Czy ktoś wie, jak to naprawić?
Update, 12.10.2017, 16:04.
już mam:
Kod:
; display movie within the UI area instead of maximizing (only meaningful when "ui_scale_mode 1" is specified)
scale_movie_to_ui
Paczkę wrzucę w najbliższy poniedziałek
++++++++++++++++++++
TMA_MMP_v1.7_HDStatus: Paczkę przygotuję dopiero, gdy Gecko wyda nową wersję HD mod z falującą trawą i chorągwiami.