Fan Missions - Uruchamianie

Wejdź tutaj, jeśli utknąłeś w którejś fanmisji, potrzebujesz pomocy, chcesz wyrazić swoją opinię, podzielić się przemyśleniami na temat własnych lub cudzych FMs.

Moderator: Mixthoor

Awatar użytkownika
raven4444
Młotodzierżca
Posty: 914
Rejestracja: 29 lipca 2007, 14:00
Lokalizacja: Poznań
Płeć:
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: raven4444 »

To tylko tak wygląda jakby się zawiesił, poczekaj trochę.
Awatar użytkownika
Daweon
Arcykapłan
Posty: 1344
Rejestracja: 06 lipca 2009, 19:15
Lokalizacja: Tarnów

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Daweon »

Tylko, że jest napisane, że nie odpowiada.
Awatar użytkownika
Spidey
Poganin
Posty: 727
Rejestracja: 18 marca 2009, 14:17
Lokalizacja: Bytom

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Spidey »

Pierwszy post dużo pomaga. Jeśli masz T3 z Antologii to zajrzyj najpierw tam, bo rozwiązane jest tam kilka błędów. Może akurat one Ci przeszkadzają.
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku
Awatar użytkownika
Nivellen
Złodziej
Posty: 2799
Rejestracja: 30 stycznia 2003, 23:21

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Nivellen »

Daweon-> Miałem podobnie. Jeśli masz skojarzone z GL również fanmisje do T2, to radzę przeinstalować GL i korzystać z niego jedynie do T3. U mnie pomogło, a DarkLoader obsługuje fm-ki do T2. Trochę jest z tym klikania, ale jak miałem wszystko "pod jednym dachem" za każdym razem były problemy z uruchamianiem fm-ek do T3, kilkakrotnie GL wcale się nie chciał uruchomić.
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji
Awatar użytkownika
raven4444
Młotodzierżca
Posty: 914
Rejestracja: 29 lipca 2007, 14:00
Lokalizacja: Poznań
Płeć:
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: raven4444 »

Jak GL przestaje odpowiadać to co pisze na dole jego okna (tam gdzie jest na starcie Ready, no mission selected, 100%, tip:...), oraz podaj konfiguracje komputera wystarczy sam procesor.
Awatar użytkownika
Zaratul
Młotodzierżca
Posty: 834
Rejestracja: 13 stycznia 2008, 21:42
Lokalizacja: Swarzędz

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Zaratul »

http://www.ttlg.com/Forums/showthread.php?t=125417

Spróbuj najnowszej wersji Garrettloadera,może to pomoże.
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Awatar użytkownika
Daweon
Arcykapłan
Posty: 1344
Rejestracja: 06 lipca 2009, 19:15
Lokalizacja: Tarnów

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Daweon »

Nivellen pisze:Jeśli masz skojarzone z GL również fanmisje do T2, to radzę przeinstalować GL i korzystać z niego jedynie do T3. U mnie pomogło, a DarkLoader obsługuje fm-ki do T2. Trochę jest z tym klikania, ale jak miałem wszystko "pod jednym dachem" za każdym razem były problemy z uruchamianiem fm-ek do T3, kilkakrotnie GL wcale się nie chciał uruchomić.
Problem w tym, że nie grałem w żadne fanmisje we wszystkich thiefach.
raven4444 pisze:podaj konfiguracje komputera wystarczy sam procesor
3 giga
raven4444 pisze:Jak GL przestaje odpowiadać
na menedżerze zadań jest napisane "GarrettLoader brak odpowiedzi"
Zaratul pisze:Spróbuj najnowszej wersji Garrettloadera,może to pomoże.
Zainstalowałem i nie pomogło.
Awatar użytkownika
raven4444
Młotodzierżca
Posty: 914
Rejestracja: 29 lipca 2007, 14:00
Lokalizacja: Poznań
Płeć:
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: raven4444 »

Daweon pisze:
raven4444 pisze:podaj konfiguracje komputera wystarczy sam procesor
3 giga
A tak dokładnie? Pentium4 to jest?
Daweon pisze:
raven4444 pisze:Jak GL przestaje odpowiadać
na menedżerze zadań jest napisane "GarrettLoader brak odpowiedzi"
Czytaj całe zdania
raven4444 pisze:Jak GL przestaje odpowiadać to co pisze na dole jego okna (tam gdzie jest na starcie Ready, no mission selected, 100%, tip:...)
Awatar użytkownika
Daweon
Arcykapłan
Posty: 1344
Rejestracja: 06 lipca 2009, 19:15
Lokalizacja: Tarnów

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Daweon »

Ready. (nazwa fanmisji). 100%. Tip: If Gl crashes, follow any instructions it gives you starting up again. (Po polsku to będzie jakoś tak: Jeśli Gl nie działa, postępuj według instrukcji, która wyświetla się gdy startujesz).

Procesor: AMD dwurdzeniowy.
Ostatnio zmieniony 20 października 2009, 21:17 przez Daweon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Spidey
Poganin
Posty: 727
Rejestracja: 18 marca 2009, 14:17
Lokalizacja: Bytom

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Spidey »

1. Obojętnie. ;)
2. Jeśli save'y do T3 masz w Moich Dokumentach to musisz niestety usunąć/przenieść z folderu wszystko co nie dotyczy T3. Następnie w katalogu z grą znajdź katalog z save'ami, otwórz zipy, które tam już masz i skasuj wszystko zostawiając tylko to co w Moich Dokumentach.
3.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku
Awatar użytkownika
Spidey
Poganin
Posty: 727
Rejestracja: 18 marca 2009, 14:17
Lokalizacja: Bytom

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Spidey »

A masz save'y w Moich Dokumentach? Bo jak nie to raczej przyczyna jest inna.

Musisz opróżnić Moje dokumenty zostawiając tylko to co związane z T3 (u mnie: "Thief - Deadly Shadows" i "SaveGames"). Potem szukasz katalogu, w którym masz zainstalowane T3. Otwierasz katalog "allsaves" (czyli ten z save'ami) i otwierasz tamtejsze zipy (nie wypakowujesz). Z zipów usuwasz to, co usunąłeś z Moich Dokumentów.
Człowiek, który uczy się tylko tego, co inni już wiedzą, podobny jest w ignorancji do osoby, która nie uczy się w ogóle.        ~Kronika Pierwszego Wieku
Awatar użytkownika
Nivellen
Złodziej
Posty: 2799
Rejestracja: 30 stycznia 2003, 23:21

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Nivellen »

Rozwiązanie masz na poprzedniej stronie w poście Dziarskyego (6 od góry), dotyczącym zmiany lokalizacji sejwów.
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji
Awatar użytkownika
Nivellen
Złodziej
Posty: 2799
Rejestracja: 30 stycznia 2003, 23:21

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Nivellen »

Przeczytaj dokładnie cały wątek, są w nim odpowiedzi na wszystkie twoje pytania.
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji
Awatar użytkownika
Keeper in Training
Arcykapłan
Posty: 1409
Rejestracja: 01 października 2009, 15:01
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Keeper in Training »

Streamer pisze:W dokumentach mam tylko plik txt. Launcher, a w allsaves nic nie mam. To co ja mam zrobić? (Mam viste)
Przeczytałam cał wątek i zastosowanie się do rad w nim podanych nie zdziałało... NIC. Streamer, masz taki sam problem, jak ja. Jeśli chcesz, spróbuj najpierw uruchomić misje do T1 i T2 (na DarkLoaderze). Mogę Ci zaproponować kilka naprawdę fajnych fanmisji (tylko napisz mi notkę na użytkownika lub na maila: zrxmfxob@lykamspam.pl). U mnie na Lenovo Y530 (przy antologii z Cenegi) DarkLoader działa idealnie, a GarrettLoader chyba mnie nie lubi:zak , he, he :chy . Jeśli wierzyć informacjom z tegoż programu, protestuje przeciwko spolszczeniu. Gdyby choć się uruchamiały oryginalne fanmisje po angielsku... Miałabym przynajmniej trening przed testem :kwd . Czy da się jakoś ominąć spolszczenie, by oryginalna gra miała polskie podpisy, a fanmisje odzywały się, jak chcą?

EDYCJA 21.11.2009

Odinstalowałam GL i zainstalowałam ponownie. Fanmisje po długich bojach znalazły się, gdzie trzeba. Przy instalacji fanmisji pojawia się komunikat:"Run-time error '70': Permission denied". Wydaje mi się, że problemem są zabezpieczenia Visty. Cały program zamyka się po kliknięciu potwierdzenia.
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"
Awatar użytkownika
marek
Garrett
Posty: 4773
Rejestracja: 09 grudnia 2003, 08:52
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: marek »

Mam Windows 7 i ten sam problem. Nie dzialaja zadne fanmisje. Permission denied...
ObrazekObrazek
"No one reads books these days"
Awatar użytkownika
Maciek
Bełkotliwiec
Posty: 34
Rejestracja: 22 czerwca 2009, 15:34
Lokalizacja: Wrocław

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Maciek »

Czy można prosić o podanie innego linku do "Łatka GarrettLoader>TZC (pkt.6)"?.Wygląda na to że ten jest nieaktualny.
Awatar użytkownika
raven4444
Młotodzierżca
Posty: 914
Rejestracja: 29 lipca 2007, 14:00
Lokalizacja: Poznań
Płeć:
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: raven4444 »

Mam troszkę inna wersje tej łatki. Wrzuciłem ją tutaj. Wszystkie informacje jak uruchomić patch etc. są w archiwum.
Awatar użytkownika
Maciek
Bełkotliwiec
Posty: 34
Rejestracja: 22 czerwca 2009, 15:34
Lokalizacja: Wrocław

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Maciek »

Dziękuję.
Awatar użytkownika
Maciek
Bełkotliwiec
Posty: 34
Rejestracja: 22 czerwca 2009, 15:34
Lokalizacja: Wrocław

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Maciek »

Mam dziwny problem gdy uruchamiam w GL fanmisję do T3.Np.zainstalowałem pierwszą część The Cabal i postąpiłem zgodnie z wytycznymi dla tej łatki.Oczywiście wszystko działa są polskie znaki "ą,ę..",jednak nie wyświetlają mi się wogóle cele misji po angielsku,są tylko puste okienka i brak jakiegokolwiek tekstu.To samo jest gdy nie uruchamiam tej łatki przed grą w fm.Cele które pochodzą z podstawki po polsku np:"zbierz tyle i tyle % lootu",czy "ograniczenia "nie zabijaj,nie ogłuszaj.." są oczywiście prawidłowo wyświetlane,lecz angielskie dla danej fm nie.Dzieje się tak w jakąkolwiek fm do T3 bym nie zagrał.Jak rozwiązać problem z wyświetlaniem się tych napisów?
Leveler
Bełkotliwiec
Posty: 1
Rejestracja: 14 maja 2011, 16:21

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Leveler »

Witam,

mam problem z uruchomieniem fan misji przy pomocy Garretloader ( system Windows Vista ), ustawiam lokalizacje T3.exe i fanmisji. Program chce zaktualizować T3.exe zgadzam się na to ale wyskakuje Runtime Error i program się zamyka.
Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam
vikose
Miastolud
Posty: 73
Rejestracja: 23 maja 2011, 19:59

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: vikose »

Link do patch'a, który naprawia problem "litery gotówki" (Ą) prowadzi mnie do komunikatu "nie masz prawa przeglądać tego katalogu". Mógłby ktoś zrobić ponowny upload ?

PS. Ten patch działa bez działań dążących do uruchomienia fanmisji ? Bo jest mi potrzebny do zmodyfikowanego pliku rar.

EDIT: Nieważne znalazłem link w FAQ do TDS/TZC.
Awatar użytkownika
Keeper in Training
Arcykapłan
Posty: 1409
Rejestracja: 01 października 2009, 15:01
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Keeper in Training »

Leveler pisze:Witam,

mam problem z uruchomieniem fan misji przy pomocy Garretloader ( system Windows Vista ), ustawiam lokalizacje T3.exe i fanmisji. Program chce zaktualizować T3.exe zgadzam się na to ale wyskakuje Runtime Error i program się zamyka.
Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam
Czekaj, błąd wyskakuje dokładnie przy akutalizacji czy potem? To ważne. Jeśli to drugie, przeczytaj cały temat, jakichś pomysłów trochę było, u mnie pomogły częściowo, ale nie doszłam jeszcze do tego, żeby założyć próbne konto i spróbować w pustych dokumentach... Mnie akutalizacja za każdym razem przebiegała bez problemu, kłopoty zaczynały się przy ładowaniu FM-ki do T3 (wieszał się, a po ubiciu przez trzech króli wyrzucał błąd 70). Z innymi tak nie miałam (do T2 ruszyły). Tylko z Vistą jest największy kłopot... Musisz najpierw dostosować tryb zgodności (na zasadzie prób i błędów, sprawdzasz po kolei każdy tryb, koniecznie jako administrator i wybierasz ten, na którym chodzi najlepiej). Sprecyzuj, który to błąd!

Niezależnie sprawdź w edytorze rejestrów, jaką masz podaną ścieżkę do zapisów T3, a jaką ma GarrettLoader (plik GarrettLoader.ini). Powinno być ...\Dokumenty\Thief - Deadly Shadows\ (w obu miejscach). Jak już zmienisz, przerzucasz folder SaveGames z Dokumentów do Thief - Deadly Shadows i śmiga.
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"
Awatar użytkownika
Bruce
Strażnik Glifów
Posty: 3744
Rejestracja: 06 maja 2003, 17:58
Lokalizacja: Lublin
Płeć:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Bruce »

A ja mam problem z tym patchem co usuwa literę Ą z ekwipunku. Otóż nie chce mi się w ogóle uruchomić. Mam win 7. Zgodność i uruchamianie jako admin nie pomaga.
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek
Awatar użytkownika
Keeper in Training
Arcykapłan
Posty: 1409
Rejestracja: 01 października 2009, 15:01
Lokalizacja: Miasto, Południowa Dzielnica (przy fontannie)
Kontakt:

Re: JAK URUCHAMIAĆ FANMISJE Z POLSKĄ WERSJĄ JĘZYKOWĄ TDS?

Post autor: Keeper in Training »

Bruce pisze:A ja mam problem z tym patchem co usuwa literę Ą z ekwipunku. Otóż nie chce mi się w ogóle uruchomić. Mam win 7. Zgodność i uruchamianie jako admin nie pomaga.
Próbowałeś instalować go zaraz po GL-u? Czy sam program Ci działa? W niektórych FM-kach zależy to od czcionki (u mnie część działa ze znakami polskimi, a część nie - zwyczajnie nie przeszkadza mi taki marginalny błąd, a wolę mieć lepszy interfejs).
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2013, 12:35 przez Keeper in Training, łącznie zmieniany 1 raz.
"(...) Garrett had the humbling realisation that he'd smothered more girls than he'd kissed. A good deal more. An embarrassingly good deal." - RedNightmare, "Half-Full"
Awatar użytkownika
Mixthoor
Złodziej
Posty: 2330
Rejestracja: 12 listopada 2007, 13:15
Lokalizacja: Dojczlandia
Płeć:

Re: Selektory FM

Post autor: Mixthoor »

Wielki update I postu!!!
ODPOWIEDZ