No, ja widzę rozświetlone wieżowce i laboratoria Versa-Life ^.^
Mimo wszystko na Thiefa to zbyt zaawansowane...
Moderator: Spidey
Skojarzenie całkiem słuszne. Refren (to słowo funkcjonuje w utworach instrumentalnych?Keeper Gurgul pisze:
Tu już gorzej, za bardzo odbiega od klimatu. Natomiast te nie-gameplayowe fragmenty filmu to po prostu jakość idealna.Keeper Gurgul pisze:
Jak dla mnie to pierwsze bardziej mi przypomina o Devil May Cry niż o Thiefie, jakoś nie umiem wyłapać w tym tego co wy słyszycie może, nie wiem.Hattori pisze:Skojarzenie całkiem słuszne. Refren (to słowo funkcjonuje w utworach instrumentalnych?Keeper Gurgul pisze:) to niemalże dwukrotnie wydłużona wersja intra do T2.
Tu już gorzej, za bardzo odbiega od klimatu. Natomiast te nie-gameplayowe fragmenty filmu to po prostu jakość idealna.Keeper Gurgul pisze:
Po mojemu to właśnie ta kategoria.
No, a co z tym?Hattori pisze:Nie grałem, ale stwierdzam, że asymilacja w Thiefie byłaby możliwa![]()
"The Fall of Nakkiel" - kurde, wokale zupełnie jak głosy z Trail of Blood!
Warstwa instrumentalna delikatnie przypomina twórczość Blackmore's Night, który czasem z niewyjaśnionych przyczyn kojarzy mi się z Thiefem. Szczególnie jak chodzi właśnie o Pogan. Nie wydaje mi się jednak, aby mieli jakikolwiek utwór mogący robić za tło dźwiękowe do misji.
Ogólnie uważam, że jest dosyć sporo muzy, która (przy odpowiednim nastawieniu) kojarzy się ze światem Złodzieja, a która nie jest dark ambientem i przez to nie mogłaby znaleźć się na ścieżkach dźwiękowych misji. Pasowałaby jednak do briefingów, cutscenek, intr, napisów końcowych.Po mojemu to właśnie ta kategoria.
No mi to bardziej przypomina i pasuje do Thiefa niż do Half Life'a.