Fan Missions - Uruchamianie

Wejdź tutaj, jeśli utknąłeś w którejś fanmisji, potrzebujesz pomocy, chcesz wyrazić swoją opinię, podzielić się przemyśleniami na temat własnych lub cudzych FMs.

Moderator: Mixthoor

Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Tharna »

Ok, odpalam w The Gold. Dodatek TFix 1.26a zainstalowany, włączam FMSel, instaluję fmkę --> włączam fmkę --> pojawia sie ekran startowy (konsola czy jak tam sie to zwie) pojawia sie tytuł fmki, wybór trudności, wybieram start i pojawia się TRENING :|
.............
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1494
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Marzec »

Tharna pisze:pojawia sie tytuł fmki, wybór trudności, wybieram start i pojawia się TRENING :|
Czy to jest ekran na którym widzisz cele misji z FMki?
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Tharna »

Mhm, zamiast celu fanmisji widzę polecenie "postępuj według wskazówek instruktora..." po wczytaniu pojawia sie trening
Pewnie coś robię źle tylko co?
.............
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1494
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Marzec »

Która to misja? Czy z każdą misją jest ten problem?
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Tharna »

Czy ktoś już instalował paczkę MMP do TG na win 10?
Na 8.1 FMsel śmiga, a na win 10 zaczeły się schody. Szuka on czegoś, założył folder FMs, niby instaluje misje, ale wyswietlają sie one tylko na liście jako nadal spakowane i zamiast misji włacza sie TG :|
.............
Awatar użytkownika
Mixthoor
Złodziej
Posty: 2334
Rejestracja: 12 listopada 2007, 13:15
Lokalizacja: Dojczlandia
Płeć:

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Mixthoor »

Wrocilem na forum. Co sie dokladnie dzieje? Powinno to smigac na Win10x64 bez zadnych problemow.
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Tharna »

Po ostatniej aktualizacji Win 10 rozkrzaczyły mi sie FMki uruchamiane przez Newdarkloadera. Migają tekstury, zaczynaja sie lagi i wywala grę. Ktos ma podobnie? Jakas rada?
.............
Awatar użytkownika
Mixthoor
Złodziej
Posty: 2334
Rejestracja: 12 listopada 2007, 13:15
Lokalizacja: Dojczlandia
Płeć:

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Mixthoor »

Nowa wersja softu, aktualizacja I postu. NewDarkLoader wrzucilem do nowej paczki MMP TMA, wypadaloby, bym wrzucil ja i do paczek MMP TG.
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków
Awatar użytkownika
Ozi
Młotodzierżca
Posty: 854
Rejestracja: 25 października 2003, 21:30
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Ozi »

Dobra, dawno nie grałem w FMki (oastatni raz chyba w czasach wydania Antologii :))). W związku z tym że będe w weekend pilnował domu rodziców a mam tam leciwego lapka oraz, że na PayPalu miałem ostatnie 1,80 EUR to zakupiłem na GOGu dwa pierwsze Thiefy za złotych 7 i groszy 18 :) Teraz pytanie - wersja T2 z GOGa jest już na NewDark 1.26 a zatem żadne dodatkowe patche nie są potrzebne do uruchomienia gry w 1080p? Do FMek styknie NewDarkLoader? Mam tam Win7-64.

EDIT: OK, zasugerowałem się pierwszym postem w tym temacie, aż tu nagle... wersja z GOG ma wbudowane narzędzie pt. FM Selector :)) No "za moich czasów" tego nie było, ażeby wszystko było wbudowane w instalacyjną wersję gry :arrow: 1080p, obsługa FM`s i to tak "od czapy". KOSMOS :!: Thief wiecznie żyw 8-)
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1494
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Marzec »

Wersja GOG ma NewDarka? W jaki sposób to legalne?
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Posty: 2777
Rejestracja: 04 stycznia 2004, 11:28
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Juliusz »

Le Corbeau dał przyzwolenie na dystrybucję NewDark'a, jeśli właściciel praw autorskich Thiefa nie będzie miał nic przeciwko.

Widać, każdemu to na rękę.
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1494
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Marzec »

Cieszy mnie to niezmiernie :D
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Tharna »

hejj hejj
Zainstalowałam Win 11 + paczki NECRO od MixThoora i NewDarkLoadera 1.7.0

W TMA zaczęły mi się sypać tekstury i są straszne lagi, często wywala mi grę.

Na FM Sel fmki TMA chodzą bez zarzutu
w TG wszystko działa mi jak należy

O co mu chodzi? Jakies pomysły? :?
.............
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman
Posty: 1014
Rejestracja: 29 lipca 2007, 14:00
Lokalizacja: Poznań
Płeć:
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: raven4444 »

Z doświadczenia powiem, aby w fmki grać bez modów.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Garrett
Posty: 5190
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 21:32
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Płeć:
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Niektóre wymagają modów do działania.

Jeśli działa FMsel, to de facto mogę go polecić. 90% FMek działa dobrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamMajewski
Miastolud
Posty: 44
Rejestracja: 22 listopada 2021, 17:58

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: AdamMajewski »

Ja też ostatnio uruchomiłem FMs ale "Legacy of Knos" ale nie z texturami 256x256 tylko przez sieci neuronowe Estrgan z 256p zrobiłem 1024p oczywiście oryginalnymi texturami autora FAM tylko ja zwiększyłem pixele z 256p na 1024p nie wiem czemu mnie wywala w przypadku zwiększenia textur z 256p na 1024p w FMs Legacy knoss ale nie wywala w FMs takich jak The Black Frog. Seven Sister,Broken Triad,Catedra's Legacy,Strunlang peak, nie wywala nie ma błędów nie miga tylko przypadku Legacy Knos i Into the Odd wywala dlaczego tak się dzieje?
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Posty: 2777
Rejestracja: 04 stycznia 2004, 11:28
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Juliusz »

Może za dużo tekstur i stary silnik nie daje rady?

BTW. ktoś już kiedyś przekonwertował wszystkie tekstury z Thiefa metodą ESRGAN.
https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=149825

Ale tylko oryginalne, z tego co pamiętam.
Awatar użytkownika
AdamMajewski
Miastolud
Posty: 44
Rejestracja: 22 listopada 2021, 17:58

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: AdamMajewski »

Ciekawe gdzie jest w FMs misji fanowskie ten silnik to może podmienię i pomoże udostępniłem na forum już jedną FMs pt Night A Rocksbourg 1,2,3 metodą ESRGAN wchodzi z ładowarką AngelLoader prawie na ukończeniu mam już FMs pt Codex Drymian metodą ESRGAN jeszcze sprawdzę potem w domu gdy wruce z pracy czy Codex Drymian ESRGAN działa z ładowarką AngelLoader jeśli tak to u publiczne ją nad FMs Noc Rockburgu ale jeszcze muszę drobne poprawki wprowadzić oczywiście bez moda Bentraxa bo przysłania oryginalne textury autora FMS jeszcze chyba jedna textura do poprawki bo biała kartka jest.
Awatar użytkownika
timon
Garrett
Posty: 3883
Rejestracja: 12 sierpnia 2002, 19:07

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: timon »

Ciekaw przypadek do studiów nad potęgą interpunkcji.
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie należący do ich wspólnoty narodowej. Hołota chamska. "Nie kocha Polski i Pana Boga"
Obcy kulturowo prezesowi
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Posty: 2777
Rejestracja: 04 stycznia 2004, 11:28
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Juliusz »

AdamMajewski pisze: 09 grudnia 2022, 09:24 Ciekawe gdzie jest w FMs misji fanowskie ten silnik to może podmienię
Miałem na myśli silnik gry...
ODPOWIEDZ