Mody / Patche / Dodatki
Re: Mody / Patche / Dodatki
Mam na kompie NewDark 1.21 sprzed paru lat. Podmieniłem w katalogu głównym ten cam_mod.ini, sejw się odpalił ale niestety bez zmian - te same objawy.
Instalowałem natomiast bardzo prosty zestaw:
1) TMA (Complete Collection)
2) Tafferpatcher 2.0.14 Beta, wszystkie komponenty
3) T2X v1.1 do katalogu gry i VP3 Codec
Żadnych Necro, HD czy innych modów/podmianek. Poza jasnością wszystko git.
Instalowałem natomiast bardzo prosty zestaw:
1) TMA (Complete Collection)
2) Tafferpatcher 2.0.14 Beta, wszystkie komponenty
3) T2X v1.1 do katalogu gry i VP3 Codec
Żadnych Necro, HD czy innych modów/podmianek. Poza jasnością wszystko git.
Zbyt kolorowo. W ogóle nie w klimacie Thief'a. Powinno być mroczno jak w Necro. Odpuszczę.
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Tears of a clown
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
To mozna usprawnic. cam_mod.ini i opcja saturation (o ile sie nie myle). Ja ustawiam ja na 0.55 i osiagam nieco ciemniejsze, mroczniejsze kolory.Bruce pisze:Zbyt kolorowo. W ogóle nie w klimacie Thief'a. Powinno być mroczno jak w Necro. Odpuszczę.
Do tego profil z odpowiednia glebia kolorow i nasyceniem barw na TV i mam Thiefa rownie mrocznego, co Necro.
Ale mam zaplon: 21.05.2016 wydal nowa wersje: http://www.ttlg.com/forums/showthread.p ... 88&page=53
Jak nie szkolenie, to klient, Jak nie klient, to Wieslaw III Wspanialy. Dlaczego doba ma tylko 24h?
Jak nie szkolenie, to klient, Jak nie klient, to Wieslaw III Wspanialy. Dlaczego doba ma tylko 24h?
Zaktualizowałem dodatki do TG. Nieaktywne i nieistniejące linki usunąłem.
Dawno temu się zorientowałem, że dla Thiefa 2 dla mnie obowiązkowe jest korzystanie z patcha w wersji 1.19 lub wyższej. W tym tygodniu zrozumiałem, że właściwie to samo można powiedzieć o Thiefie 1, czyli obowiązkowy (lepszy) jak dla mnie wybór.
Czy nieufnie podchodzę do nowości? Na to wychodzi.
Czy nieufnie podchodzę do nowości? Na to wychodzi.
Skad sciagnac Tafferpatcher v2.1.6 BETA z pierwszego postu?
najnowszy jaki znalazlem to 2.0.18
najnowszy jaki znalazlem to 2.0.18
IMO 2.0.18 to najnowsza wersja...zmienili po prostu numerację.
skad wziac spolszczenie tekstow w grze do TMA?
zainstalowałem Antologie + Thief 2 HDMod
i dalej rozmowy strazników są po angielsku bez napisów
zainstalowałem Antologie + Thief 2 HDMod
i dalej rozmowy strazników są po angielsku bez napisów
Jeszcze nie ma spolszczenia.
Tears of a clown
Tears of a clown
Aktualizacja pierwszego postu. Jeśli czegoś brakuje, dajcie znać.
Thief Gold Remastered Movies
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=145255
Chciałbym dodać je do TG z polskimi napisami. W jaki sposób mogę najefektywniej zintegrować pliki SRT lub TXT z tymi filmami?
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=145255
Chciałbym dodać je do TG z polskimi napisami. W jaki sposób mogę najefektywniej zintegrować pliki SRT lub TXT z tymi filmami?
Jak masz pliki z tekstem, to użyj AVI Recomp.
Tears of a clown
Tears of a clown
W przypadku Thiefa 2 dla misji Eavesdropping gdzie należy szukać pliku dźwiękowego w snd.crf zapewne gdzie jest mówione "in the factory area" gdy rozmowa się skończy?
EDIT: Chodzi o plik snd.crf i folder Karras, miałem na myśli pliki kar0610E.wav i kar0610J.wav.
EDIT: Chodzi o plik snd.crf i folder Karras, miałem na myśli pliki kar0610E.wav i kar0610J.wav.
Kijowy soft. Instaluje dodatkowe programy, nie otwiera plików TXT lub SRT i nie łączy ich.Bruce pisze:Jak masz pliki z tekstem, to użyj AVI Recomp.
Próbowałem również AVIAddXSub. Działa szybko, jednak zapisuje filmy w formacie DIVX. Po zmianie rozszerzenia na AVI, w TG film jest mimo wszystko bez tekstu. W VLC Media Player działa prawidłowo.
UPDATE: VLC MediaPlayer również pozwala mi zintegrować SRT z AVI, jednak w samej grze nadal film wyświetlany jest bez napisów.
Jakieś inne sugestie?
Może VirtualDub czy WinAvi?
Tears of a clown
Tears of a clown
Thief wymagający płyty to taki shit pod tym względem, że średnio raz na dwa tygodnie mam crasha w the Dark Project w dowolnym momencie, dzisiaj był w misji Strange Bedfellows. Thief który nie wymaga płyty jest stabilny.
Dobra ktoś coś w końcu z tymi polskimi fontami w TDS z zainstalowanym Sneaky Upgrade? Mixthoor przyznaj się zapomniałeś sprawdzić... a ja tu ponad 4 lata już czekam
Cześć,
są może jakieś nowe informacje na temat polskich czcionek w TDS? Ostatnio zacząłem przechodzić od nowa trylogię (+T2X ofc) i takie udogodnienie byłoby bardzo przydatne.
są może jakieś nowe informacje na temat polskich czcionek w TDS? Ostatnio zacząłem przechodzić od nowa trylogię (+T2X ofc) i takie udogodnienie byłoby bardzo przydatne.
https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=152056
Pojawił się temat z HD modami robionymi pod fanmisję. Na tą chwilę jest paczka do FMki Seven Sisters.
Pojawił się temat z HD modami robionymi pod fanmisję. Na tą chwilę jest paczka do FMki Seven Sisters.