Tylko pamiętaj, aby obowiązkowo grać na modzie Arx Libertatis naprawiającym błędy i usprawniającym kilka rzeczy.
Nasze ulubione gry + w co aktualnie gramy
Moderator: Bruce
Re: Nasze ulubione gry + w co aktualnie gramy
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)
Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)
Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)
Udało mi się skończyć główny wątek w The Outer Worlds. Niestety jak dla mnie gra jest mocno średnia aż do samego końca. Graficznie ładna, ale taka trochę "bezpłciowa". Niby się to wpisuje w charakter bezdusznych korporacji oraz ich festiwalu najgorszych sloganów ever :D ale mimo wszystko całość mnie nie porwała. Może za dużo oczekiwałem od panów z Obsidiana, duchowy następca Fallout New Vegas to zdecydowanie nie jest, raczej taki bardziej rpgowy Borderlands z trochę dojrzalszym humorem.
Fajnie by było, gdyby powstała kolejna część, z ciekawszymi questami, frakcjami i światem, o który chce się walczyć. Baza w postaci dobrego silnika i assetów już jest
Fajnie by było, gdyby powstała kolejna część, z ciekawszymi questami, frakcjami i światem, o który chce się walczyć. Baza w postaci dobrego silnika i assetów już jest

Nie wydaje mi się. Nie wymieniła polskiego forum Thiefa, mówiąc o community. Wymieniła forum TTLG, Thief Guild oraz Twitch'a.Leming pisze: ↑13 maja 2023, 00:39 To ktoś od nas?
https://www.youtube.com/watch?v=N61mIx4yx1o
Ujawnij się?![]()
Portfolio 3D - juliuszk.portfoliobox.net/
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Właśnie zacząłem grać w nowe Layers of Fear.
Damn! Ależ to wygląda na Unreal Engine 5! Dałbym się pokroić za nowego Thiefa z taką grafiką i klimatem...

Damn! Ależ to wygląda na Unreal Engine 5! Dałbym się pokroić za nowego Thiefa z taką grafiką i klimatem...
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
A jak tym razem z... sensem rozgrywki?
Grałem w poprzednie dwie części i były imponujące graficznie i koncepcyjnie, ale odnosiłem wrażenie, że na ekranie dzieje się chaos, na który nie mam wpływu. I którym nie muszę się w sumie przejmować.

- raven4444
- Młotodzierżca
No to jest walking simulator, idziesz od punktu A do B, niekiedy biegniesz, bo coś cię goni, podnosisz różne śmieci i słuchasz lektora.
A jak dla mnie gra jest ładna, ale nie urywa jakoś dupala, Lumen robi robotę i tyle. Po zapowiedziach, jaki to nie jest super ten UE5 spodziewałem się czegoś o poprzeczkę wyżej jak nie więcej. Plus za to, że nie ma rwania przez budowanie shaderów, ale za to traversal stuttering nadal występuje jak w każdej grze na UE4.
A jak dla mnie gra jest ładna, ale nie urywa jakoś dupala, Lumen robi robotę i tyle. Po zapowiedziach, jaki to nie jest super ten UE5 spodziewałem się czegoś o poprzeczkę wyżej jak nie więcej. Plus za to, że nie ma rwania przez budowanie shaderów, ale za to traversal stuttering nadal występuje jak w każdej grze na UE4.
- Maveral
- Bruce Dickinson
- Kontakt:
Właśnie przed chwilą wyszedł na PC Baldur's Gate 3. Czas więc przypomnieć sobie, że przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę

Ja to sobie poczekam na jakąś promkę 

Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown

Tears of a clown
- Maveral
- Bruce Dickinson
- Kontakt:
Nowy Baldur zaliczył kapitalny start na Steam.
https://www.gry-online.pl/newsroom/bald ... ci/zc260bb
https://www.gry-online.pl/newsroom/bald ... ci/zc260bb
- Maveral
- Bruce Dickinson
- Kontakt:
Tormenta za darmo dajo... a jak wiadomo: za darmo to dobra cena 
https://www.gram.pl/news/jeden-z-najlep ... aczy-na-pc

https://www.gram.pl/news/jeden-z-najlep ... aczy-na-pc
Tyle, że Robot Cache to podobno jest crypto miner.
Tears of a clown

Tears of a clown
Widzę, że jest tutaj wielu fanów Prey i ogólnie Arcane.
Zaczynam ostatnio New game+ w Prey, ale pierwsze podejście to byla masakra z poziomem trudności. Najpierw trudno, latwiej w miare rozwoju, po czym taki skok trudności, że niemal rzucilem tę grę w kąt, gdy pojawiły sie techno i telepaci oraz koszmary. Fabularnie gra absolutnie genialna, ale walka niestety spieprzona.
Z NG+ będzie OK, bo zaczyna się z wieloma mocami.
Kolejną ciekawostką jest Mooncrash. Bardzo fajny, jedyne co to za bardzo się dłuży, bo jest moment, gdzie sie wszystko odwiedziło i czytało, ale postacie są za słabe aby skończyć i trzeba z 10h nudnie szlifować.
Na okrągło wracam do Deathloopa, poprawianie innym zabawy inwazją jest super, ale ile można w kółko chronić Fie, Alexisa albo Harriett? Czasem jeszcze Egora. Niestety jest bardzo niewiele map Multi, na ktorych faktycznie się gra.
Zaczynam ostatnio New game+ w Prey, ale pierwsze podejście to byla masakra z poziomem trudności. Najpierw trudno, latwiej w miare rozwoju, po czym taki skok trudności, że niemal rzucilem tę grę w kąt, gdy pojawiły sie techno i telepaci oraz koszmary. Fabularnie gra absolutnie genialna, ale walka niestety spieprzona.
Z NG+ będzie OK, bo zaczyna się z wieloma mocami.
Kolejną ciekawostką jest Mooncrash. Bardzo fajny, jedyne co to za bardzo się dłuży, bo jest moment, gdzie sie wszystko odwiedziło i czytało, ale postacie są za słabe aby skończyć i trzeba z 10h nudnie szlifować.
Na okrągło wracam do Deathloopa, poprawianie innym zabawy inwazją jest super, ale ile można w kółko chronić Fie, Alexisa albo Harriett? Czasem jeszcze Egora. Niestety jest bardzo niewiele map Multi, na ktorych faktycznie się gra.
Ja wsiąkłem w Warriors Orochi 3. Kupiłem kiedyś na promce, a ponieważ mi się jakoś tak spodobała 1-sza część, to ją sobie zacząłem ogrywać. Nie wiem jak 2-ga część (bo ominęła PC), ale 1-sza i 3-cia część to są zupełnie różne gry. Jedynie tytuł mają wspólny.
Tears of a clown

Tears of a clown