Nowa TG FM: A Thief's Training

Wpadnij tutaj, jeśli chcesz zapoznać się z istotnymi wiadomościami, podyskutować o najnowszych doniesieniach ze świata Thiefa oraz opatrzyć zjadliwym lub miłym komentarzem poszczególne informacje.
ODPOWIEDZ

Jak oceniasz misję?

Granie w tę misję jest bliskie doświadczeniu mistycznemu! Coś niesamowitego!
0
Brak głosów
Czołówka swojej kategorii. Bardzo dobra!
0
Brak głosów
Misja dosyć dobra, ale nie wszystkim może przypaść do gustu.
0
Brak głosów
Misja przyzwoita, ale niczym nie zaskakuje. Przeciętniak.
1
100%
Na bezrybiu ryba rak. Możecie w to zagrać, jeśli się naprawdę bardzo nudzicie.
0
Brak głosów
Szkoda czasu na ściąganie takich śmieci. Trzymajcie się od tej misji z daleka!
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

Awatar użytkownika
FMBOT
Bełkotliwiec

Nowa TG FM: A Thief's Training

Post autor: FMBOT »

Tytuł: A Thief's Training
Typ: TG
Autor: Snake
Data wydania: 10-03-2024
Autor pisze: Cutty must be feeling generous, or guilty, as he threw me a bone in lieu of any actual work. It seems Sigurd and Radbod, two of the Downwinders’ best, have recently gone rogue. Word on the street is they have a new employer, unlikely a warden but definitely someone with deep pockets. Cutty tells me they were spotted last night checking into the Hoofed Liar, a dilapidated inn located in Chapelshade, a half-abandoned hamlet on the outskirts of the City.Normally I would look down on poaching work from others, but the rent is due, and Cutty has nothing else coming my way. It’s still daylight, but I will have to leave now if I have any chance of cutting Sigurd and Radbod off before they leave that inn. If I’m lucky, they might still be sleeping, which will give me a chance to figure out where they’re headed.On the bright side, at least whatever I find is mine, that is, if there is anything to find, and if I can get away with it...
GPT-4 Turbo pisze: Cutty, czując się hojny lub winny, podrzucił mi pracę zamiast zajęcia się czymś poważnym. Wygląda na to, że Sigurd i Radbod, dwaj najlepsi członkowie Downwinders, przeszli na stronę wroga. Mówi się, że znaleźli nowego pracodawcę z grubym portfelem, na pewno nie jest to strażnik. Zostali ostatnio widziani wchodząc do "Hoofed Liar", zrujnowanej gospody w Chapelshade, półopustoszałej wiosce na obrzeżach Miasta. Normalnie nie pochwalałbym przejmowania pracy od innych, ale muszę zapłacić czynsz, a Cutty nie ma dla mnie niczego innego. Jest jeszcze dzień, ale muszę wyjść już teraz, żeby zdążyć do Sigurda i Radboda, zanim opuszczą gospodę. Może będę miał szczęście i jeszcze śpią, co da mi szansę, by dowiedzieć się, dokąd zmierzają. Przynajmniej to, co znajdę, będzie moje, o ile w ogóle coś znajdę i uda mi się to zabrać.
POBIERZ
TTLG
Thief Guild

Executor: c2d53f1a-e860-4ae5-bce2-a44ba8f8c40f
Pytania? Problemy? Uderz do autora
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Garrett

Re: Nowa TG FM: A Thief's Training

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Początkowo odczuwałem całkiem sporą przyjemność z gry, szczególnie penetrując miniaturowe miasto w świetle dziennym. Tak, to było może i banalne, ale i ciekawe poczuć się jak szeregowy obywatel, którego nikt nie atakuje. Niestety, ale gwarantowało to tez bezkarność.

Druga część misji, a więc zamek Strażników, to oczywista inspiracja... nie, nie tylko TDP, ale i Black Parade. A przynajmniej takie odniosłem wrażenie, całkiem zresztą silne. Nawet dźwięk tego niebieskiego ognia był identyczny.
Pomieszczenia i ich aranżacja miały swój klimat, jednakowoż daleko im do głębi, której oczekiwałem po misji skupiającej się właśnie na tym. Zabrało mi tutaj jakiejś prawdziwej tajemnicy, intrygi... fabuły? Aż dziwne, bo tekstów opisujących headcanon autora było sporo i miały dużo sensu.

PODSUMOWANIE:
Ogólna ocena: 5
Grywalność: 6
Audio: 4
Video: 4
Plusy: początek
Minusy: trochę nudna, brakowało fabuły i intrygi
Obrazek
darkonia
Mechanista

Post autor: darkonia »

Zapomniałeś o strażniku Benegarze. :-D
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Garrett

A co z nim było? :P
Obrazek
darkonia
Mechanista

Post autor: darkonia »

Imię nieprzypadkowe, chociaż nie jestem pewna czy dokładnie tak brzmiało.
Zdrobnieniem tego imienia jest Benny, zupełnie nieprzypadkowo był to ten sam, który na placu trenuje akolitów w walce mieczem. W którymś z tekstów ktoś narzekał, że ma obok niego pryczę i jest to uciążliwe, ale już nie pamiętam, czy ze względu na chrapanie, czy na zapach.
Ten drobny smaczek był dla mnie najciekawszym elementem w tej misji.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Garrett

Aaa to wiele wyjaśnia. Tak, chyba chodziło o chrapanie xD
Obrazek
ODPOWIEDZ