Ja pamiętam 19,99zł czy 39,99zł, albo z 5 zeta za gazetę z płytką.
Ceny gier oraz promocje na Steamie, MM, Empiku itp.
Moderator: Bruce
Re: Ceny gier oraz promocje na Steamie, MM, Empiku itp.
- You think us fools?
- Yes... that is irrelevant.
O tych premierach jak Painkiller gdzie oryginalna płytka była za 20zł w kiosku to już dawno zapomniałem. Ale to były dobre czasy.
Aczkolwiek Painkiller za 20zł w kiosku miał fatalnej jakości filmiki.
Ja w tym roku nie kupuję żadnej nowej gry - staram się zredukować moją kupkę wstydu.
Ja w tym roku nie kupuję żadnej nowej gry - staram się zredukować moją kupkę wstydu.
Jakby ktoś miał za mało wersji Thiefa to na GOGu jest promocja Thief 2 za 2,89zł. Ponadto jest też Thief GOLD i TDS oba za jakieś 5 ziko sztuka. ThiAf też jest na promce, ale kogo to obchodzi.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."
Jakby ktoś nie wiedział to dzisiaj na Epic Store wystartowała świąteczna promocja. W pip gier przecenionych plus kupon od Epic na dodatkowe 40 ziko zniżki przy zakupach za min. 59,99zł. Po zakupie dostajemy kolejny kupon i tak można się bawić. Dla przykładu ja sobie pod choinkę kupiłem Borderlands 3 przecenione z 259,99 na 64,99zł a kuponem zbiłem cenę do 24,99zł. No i bang wpadł kolejny kupon i od razu Cyberpunk 2077 za 59,50zł plus kolejny kupon. Teraz się waham czy kupić jeszcze Horizon Zero Dawn na deser czy Days Gone Z ciekawszych pozycji jest np. po zniżkach Red Dead Redemption 2 za 84,95zł albo Disco Elysium (które od kilku dnia ma w końcu polską wersję językową) za jedyne 22,55zł. Przy tej inflacji i cenach to raptem jakieś 3 kostki masła albo półtorej dobrego piwa A dla szaleńców Europa Uniwersalis IV edycja ze wszystkimi dodatkami przeceniona z jakichś 1007zł(sic!) na jedyne 383 ziko Można Epic Store nie lubić, ale trzeba przyznać, że Steam to oni od jakiegoś czasu biją promocjami na głowę.
Na Epicu jest za darmo do wzięcia przez tydzień Fallout 3: Edycja gry roku.
https://store.epicgames.com/pl/
https://store.epicgames.com/pl/
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)
Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)
Suma całkowitej ilości Informacji we Wszechświecie jest stała i jest równa 0 (zero)
Dziś duże obniżki Thiefów na Steam
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!
Na Epicu trwa rozdawnictwo. Co dzień nowa giereczka do wyrwania. Ostatnio był sam badziew, którego nawet szkoda dopisywać do konta co by sobie biblioteki nie zaśmiecać, ale dzisiaj wrzucili Wolfenstein New Order. Bardzo udana reaktywacja serii po niezmiernie słabym Wolfie z 2009. Generalnie to piekielnie dobry shooter. Miodna i krwista, walka, kozackie giwerki i przeciwnicy, super kreacja świata w którym naziści wygrali i niesamowity klimat. Polecam. Zwłaszcza, że za darmo to bardzo dobra cena. Aha promka trwa do jutra do 17, a potem pewnie rzucą jakiś syf z klockami lego
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
Dishonored za darmo na Epicu. Wersja definitywna
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
Czekam, aż będą płacić za granie w tą grę, LOL!
Portfolio 3D - juliuszk.portfoliobox.net/
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Football Manager 2024 na Epicu za darmo. Jak wiadomo "za darmo" to dobra cena
https://store.epicgames.com/en-US/p/foo ... nager-2024
https://store.epicgames.com/en-US/p/foo ... nager-2024
Ciemność jest naszym sprzymierzeńcem!
Mi nawet jakby Epic płacił za ich gry, ja tego gówna (launcher) na swoim kompie nigdy nie zainstaluję.
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Tears of a clown
Najśmieszniejsza rzecz związana z epikiem (poza bycia w łapach tecenta) to, że non stop sweeney się chwalił, że biorą mniejsze prowizje niż steam, a i tak gry są tam równie drogie.
I w tym momencie można zamknąć temat sensu istnienia tej platformy dla nas konsumentów.
Choć jeszcze mi się przypomniały fikołki pitchforda, który wieszczył koniec steama i przez to borderlands 3 był exem na epiku a teraz nadchodzi border 4 i będzie na steamie xD.
I w tym momencie można zamknąć temat sensu istnienia tej platformy dla nas konsumentów.
Choć jeszcze mi się przypomniały fikołki pitchforda, który wieszczył koniec steama i przez to borderlands 3 był exem na epiku a teraz nadchodzi border 4 i będzie na steamie xD.
Dobrze zrozumiałam? Twórcy dostają więcej? Nie byłoby to aż takie złe, patrząc na wyzysk w niektórych większych studiach.raven4444 pisze: ↑08 września 2024, 13:41 Najśmieszniejsza rzecz związana z epikiem (poza bycia w łapach tecenta) to, że non stop sweeney się chwalił, że biorą mniejsze prowizje niż steam, a i tak gry są tam równie drogie.
Epica mam od jakiegoś czasu tylko ze względu na niektóre darmowe gry.
Pewnie znajduję się w mniejszości, ale to właśnie Steama nie znoszę bardziej niż innych platform. Mam negatywne doświadczenia z ich "ja wiem lepiej" launcherem, który mi zmienił język w grze i skasował pliki wcześniejszego, przez co straciłam czas i gigabajty z transferu internetowego. Druga sprawa, że ubili u siebie jedną grę, w którą grałam, bo przez jakieś 2 lata nikt nie raczył ich błędu z serwerem naprawić, tylko wciskali wszystkim, że wina leży po stronie użytkownika i zaktualizuj albo zainstaluj od nowa (co nie rozwiązywało problemu). Grając na konsoli albo kupując w sklepie Microsoftu (podobno) nie było tego problemu, ale mnóstwo ludzi dało sobie wmówić, że Steam to najlepsze, co istnieje i wszyscy tam lgną jak muchy do parującej kupy, co często uniemożliwia wspólną grę, bo nie każdy będzie płacił po parę stów na każdej platformie. I jeszcze te aktualizacje...
Największą wadą, jaką dostrzegam w aplikacji Epica jest upośledzony instalator, którym się nie da pauzować i wznawiać po wyłączeniu komputera.
A w ogóle to najlepszy jest GOG, bo mają w swojej ofercie (w tej chwili na promocji) Herosy 3 ze wszystkimi dodatkami.
- You think us fools?
Dobrze zrozumiałaś, ale... W ich sklepie mało kto kupuje i wydawcy lepiej wychodzą na sprzedaży np. na Steam niż na Epicu. Dobry przykład to Alan Wake 2. Gra wyłącznie na EGS i nie zarobiła na siebie.
Tears of a clown
Tears of a clown
Tak, steam bierze 30% a epik 12%. Finalnie i tak to trafia do kabzy dystrybutora a ty jako end user płacisz tyle samo wszędzie więc szczerze ha tfu na to. RIGCZ zabrania bronienia multi milnionowej/miliardowej korporacji.
A to dał dupy autor gry, a nie Steam. Ciężko, aby platforma naprawiała czyjąś produkcję.darkonia pisze: ↑08 września 2024, 16:42 Druga sprawa, że ubili u siebie jedną grę, w którą grałam, bo przez jakieś 2 lata nikt nie raczył ich błędu z serwerem naprawić, tylko wciskali wszystkim, że wina leży po stronie użytkownika i zaktualizuj albo zainstaluj od nowa (co nie rozwiązywało problemu).
Będę jak fanboj, bo jest. W porównaniu do epika dostarcza naprawdę od groma tooli i dla twórcy, jak i dla nas użytkowników. Bezpośrednia integracja modów przez workshop, wbudowany voip, infrastruktura multiplayer z zabezpieczeniami przed ddosem, potężna farma serwerów cdn, dzięki którym nie klęka nic podczas premiery, wbudowane fora itp itp itp. Żadna z platform nie dostarcza nawet 1/4 tego, co steam.
Epik to w ogólnie xD, a nie platforma. Niedawno zaimplementowali koszyk na zakupy xD. Podczas implementowania chmury zapisów wysrali mi wszystkie save z Borderlands 3 i Controla (dobrze, że mam cały czas robiony backup do chmury backblaze i mogłem sobie pobrać). Ta nakładka z acziwmentami wywalała Alan Wake 2, epik nie przewidział wyłącznika tej opcji więc po uruchomieniu tej namiastki aplikacji musiałem ręcznie usuwać plik, aby móc grać. Naprawili to w jakieś 3 miesiące. A najświeższa rzecz, chciałem zobaczyć jakie mam dlc do borderlands 3 i porównać czy nie taniej wyjdzie na steamie to kupić, oczywiście nikt nie przewidział możliwości podejrzenia co ma się kupione bez instalacji gry. UI zrobione na mniej niż 30%.
A i nie zapominajmy, że 'apka' łączy się z usługami chińskiego tecenta.
Polecam tę stronę. Porównuje ceny z oficjalnych sklepów jak i keyshoppów.
Tears of a clown
Tears of a clown
I to chciałem zrobić tylko nie wiedziałem co tam mam na epic bo pokazywało tylko ilość zakupionych dlc xd
Ostatnio stać mnie tylko na darmówki, albo prawie darmówki. Poza tym jakoś i chęci do grania dużo mniej niż kiedyś, plus wielki sentyment do staroci dla jednego gracza. Nie chcę być źle zrozumiana, to że nie lubię jednych, nie oznacza że automatycznie lubię drugich. Przez bardzo długi czas wzbraniałam się przed jakimikolwiek aplikacjami do gier, ale czasy płyt CD się skończyły. Prawdopodobnie, gdybym korzystała w jakiś bardziej zaawansowany sposób, albo chciała koniecznie grać nie wiadomo ile i w co, to znalazłabym zalety używania Steama. Jak się trafi promocja lepsza niż gdzie indziej na coś co mnie bardzo zainteresuje, to prawdopodobnie wrócę, o ile mi za bezczynność konta nie usunęli.
EDIT: Moja nazwa użytkownika zdradza, że grałam w Thiefa
EDIT: Moja nazwa użytkownika zdradza, że grałam w Thiefa
- You think us fools?
O konto na Steam się nie martw. Nieaktywnych nie usuwają. Co do gier prawie darmowych, zerknij na stronę co podałem nieco wyżej. Tam za kilka(naście) zł. można przytulić naprawdę porządne tytuły.
Tears of a clown
Tears of a clown
I kolejny powód dla którego nie zainstaluję tego syfu :D
Tears of a clown
Tears of a clown
To niestety jest ich problem.
Też kiedyś chciałem sprawdzić co posiadam, ale w przeglądarce nigdzie nie znalazłem opcji dokładnego wylistowania posiadanych gier i dodatków do nich (znalazłem tylko listę produktów, coś jak spis faktur, w kolejności ich nabycia, bez możliwości posortowania). Ale za to w laucherze jak się sprawdzi w bibliotece, to dokładnie widać gry i posiadane do nich dodatki.
Nie rozumiem, skąd ten problem, że w przeglądarce nie da się tego zrobić.
Ze swojej strony nie będę krytykował tej platformy. Uruchamiam grę, ładuje się najpierw launcher, potem sama gra i wszystko działa.
Jedyna wada, że achievementy ze Snowrunnera nie wyświetlają się na Epicu (a z innych gier tak).
No i czasem trafiają się naprawdę fajne gry za darmo.
Kupię Azjatkę - najlepiej Japonkę (może być używana)