Jeszcze tylko jakieś fajne fotki na dachu, księżycową nocą i będzie na okładkę kolejnej odsłony Thiefa.

Moderator: SPIDIvonMARDER
O dachu nie pomyślałem! Tylko teraz gdzie znaleźć taki, po wejściu na który właściciel nie zadzwoni na policjęJuliusz pisze:Jeszcze tylko jakieś fajne fotki na dachu, księżycową nocą i będzie na okładkę kolejnej odsłony Thiefa.
SPIDIvonMARDER pisze:Będąc szczerym, to spotykając Ciebie na konwencie niekoniecznie bym od razu skojarzył Ciebie z Garrettem. Nie jest to wina cosplayu, tylko realizmu. Garrett nie ma na sobie logotypów ani wystrzałowej fryzury rodem z mangi, więc dobrze wtapia się w tło <śmiech>.
Wiem, gdzie taki znaleźć, ale musisz liczyć się z tym, że w razie przypadkiem spadniesz, to słuch o tobie zaginie :D.Hattori pisze:O dachu nie pomyślałem! Tylko teraz gdzie znaleźć taki, po wejściu na który właściciel nie zadzwoni na policję![]()
A ja właśnie momentalnie bym poznał! Naprawdę, cosplay sam w sobie wygląda bardzo fajnie, ale świetne jest dopiero podobieństwo do oryginalnego wyglądu Garretta z T1/TG. Choć brakuje tego kubraczka, który miał na rozmowie z KonstantynemSPIDIvonMARDER pisze:Będąc szczerym, to spotykając Ciebie na konwencie niekoniecznie bym od razu skojarzył Ciebie z Garrettem. Nie jest to wina cosplayu, tylko realizmu.
-jakiś artefakt typu Talizman, Oko, Fiolka Wody Święconej, odpowiednie strzały w kołczanie.Hattori pisze: Any ideas?![]()
Akurat to, że pasy zwisały w ten sposób, było kiedyś powszechne i normalne https://www.5zywiolow.com/shop/pl/sprze ... or-brazowy Da się tak zrobić z pasem pierścieniowym czy, jak tutaj, ze zwykłą klamrą. Jedyne co można tu dodać to tylko fakt, że w moim wypadku pasek od toreb jest specyficzny, bo ma dwa D-ringi - i w tamtym czasie jeszcze nie miałem wiedzy, jak taki pas należy zawiązywać. Przy kolejnych fotach cosplayu na pewno lepiej ogarnę temat.Hadrian pisze:Oprócz wspomnianych karwaszy zrobiłbym coś z paskiem, bo taki długi zwisający kutas wygląda trochę śmiesznie
Na pewno musiałoby to być coś, co jest widoczne na pierwszy rzut oka. Niestety na razie każdy z tych elementów byłby zazwyczaj pochowany gdzieś w ekwipunku, dopóki nie wyciągnąłbym go specjalnie, żeby np. zapozować do zdjęcia.SPIDIvonMARDER pisze:-jakiś artefakt typu Talizman, Oko, Fiolka Wody Święconej, odpowiednie strzały w kołczanie.Hattori pisze: Any ideas?![]()
-Mechaniczne oko Garretta
Hmm... chyba zatem nie masz wyjścia i musisz sobie zamontować prawdziwe mechaniczne oko... Ot, taki test jak bardzo utożsamiasz się z odgrywaną postacią...Pewnym wyjątkiem jest sytuacja, w której do uprzednio zrobionej foty dodałbym efekt świetlne - mechaniczne oko, strzała ognia itp. Mogę to zrobić stosunkowo łatwo, jednak oczywiście jest to postprodukcja, a na razie by nam chodziło o rozpoznawalność w czasie konwent.
Zwłoki na ramieniu.Hattori pisze:Na pewno musiałoby to być coś, co jest widoczne na pierwszy rzut oka.SPIDIvonMARDER pisze:-jakiś artefakt typu Talizman, Oko, Fiolka Wody Święconej, odpowiednie strzały w kołczanie.Hattori pisze: Any ideas?![]()
-Mechaniczne oko Garretta
Juliusz pisze:Hmm... chyba zatem nie masz wyjścia i musisz sobie zamontować prawdziwe mechaniczne oko... Ot, taki test jak bardzo utożsamiasz się z odgrywaną postacią...
Po tym, jak wstawiłem tą ostatnią fotę na DA, naszła mnie myśl, że teoretycznie mógłbym kontynuować tą kwarantannową tendecję. Sesja zdjęciowa we własnym domu + screeny z gry. Twój pomysł Marcin wcale nie jest niewykonalny...Marcin.B.Black pisze:@Hattori: Bardzo fajny cosplay. Od razu skojarzył mi się Garrett z filmiku po misji The Sword. W sumie chętnie zobaczył te ujęcie w Twoim wykonaniu. Dobra robota.
O taaakdarkonia pisze:Zwłoki na ramieniu.
Pierwszy rzut oka, hehe
yesyesyes, większość ludzi brała mnie za jakiegoś templariusza, młotek malo młotkowy mi wyszedł.Poza tym świetna robota. Jakbym cię na ulicy spotkała, to od razu widać, skąd pomysł :D .