Na jakie gry czekacie??

Zajrzyj tutaj, jeśli masz ochotę pogawędzić, poplotkować i wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji na tematy niemające wiele wspólnego z Thiefem.

Moderator: Bruce

Awatar użytkownika
eLPeeS
Garrett

Re: Na jakie gry czekacie??

Post autor: eLPeeS »

Ja z racji tego, że mam tylko mobilny net, a wraz z nim limity i niezbyt szybkie transfery większość gier mam po ściągnięciu zbuckapowaną na dysku zew. Jak mnie w razie W nachodzi ochota na odpalenie starocia żeby nie zasysać znowu 100GB. Steam i Epic po kopiowaniu plików chodzą zawsze jak złoto. Dosysa tylko aktualizacje, które wyszły w międzyczasie. Problemów z językiem nigdy nie miałem. Może źle kopiujesz :P:
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice."
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Post autor: peter_spy »

Wygląda na to, że Ken Levine robi coś w stylu Bioshocka. Nie czekam, ale pewnie się skuszę, jak wyjdzie
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Post autor: raven4444 »

Oh Levine, najpierw narzeka, że już nie chce robić Bioshocka, aby po jakimś czasie pokazać Bioshock 4 znaczy Judas.
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Kolejna rzecz z cyklu "nie czekam, ale..." ;) Jeżeli uda im się chociaż połowa rzeczy, które deklarują, to będzie dobrze. Tona systemów i kątętu na kilka, jeżeli nie kilkanaście gier, takie trochę "Best of SF games", o mocno niespójnej stylistyce. Trzymam kciuki, żeby im to nie wybuchło w twarz pod koniec developmentu, bo ambicje i scope są gigantyczne.
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Kontakt:

Post autor: Juliusz »

Oglądnąłem. Jestem pod wrażeniem rozmachu i stopnia dopracowania. I podoba mi się to, że gra ma taki - jak by to ująć... - pozytywny klimat i poziom agresji jest raczej umiarkowany, jak na współczesne gry. Natomiast nie wiem, czy bym w coś takiego zagrał. Ten ogrom tyle urzeka, co odrzuca. Osobiście nie mam już czasu na to, żeby poświęcać na gry dzisiątki albo i setki godzin. Wolę porobić coś w realu, tudzież coś potworzyć na kompie, a nie tylko grać. Granie to oprócz zabijania wrogów, przede wszystkim "zabijanie czasu". A czas to życie. Szkoda mi przeznaczać tyle czasu na granie. A gry z takim rozmachem, w którym prowadzisz alternatywne życie powodują, że się tego czasu spędza coraz mniej w realu.
Stąd też jak w coś pykam ostatnio, to są to jakieś oldschool'owe gry i casual'e. Choć od października zeszłego roku to nie odpaliłem chyba żadnej gry...
To powiedziawszy, czekam na zamówionego już S.T.A.L.K.E.R.A. 2 i na to czasu żałował sobie nie będę... :)
darkonia
Mechanista

Post autor: darkonia »

Może to odgrzewanie kotletów, może i Raziel wygląda kreskówkowo, ale jest jakaś nadzieja na powrót serii. Kiedyś gdzieś czytałam, że fabuła, która jest we wszyskich grach to dużo mniej niż 50% tego, co twórcy chcieli zrobić.
- You think us fools?
- Yes... that is irrelevant.
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

A ja jestem wkurwion, bo to jest zwykły remaster i widać, że pociągnęli tylko trochę tekstury jakimś ejajem, przekompilowali exeka, aby działał na nowym systemie i tyle. Już w Horizonie 1 remaster więcej zrobili a gra ma kilka lat.
Soul Reaver zasługuje na remake typu Mafia 1. Broken Sword Reforged jest zrobiony porządnie i masę rzeczy od nowa dłubali łącznie z animacjami i kosztuje mniej niż to coś.
darkonia
Mechanista

To będzie największa porażka, jeżeli nie dodadzą opcji pomijania przerywników filmowych. Pamiętam ten ból, kiedy po długiej scence trzeba było wywalczyć sobie drogę do miejsca zapisu i się przegrywało, albo się zapomniało w ogóle przez kilka miejsc zapisać. Aż sobie chyba z płytki zainstaluję prawie całą serię i sprawdzę, czy działa na win10. Pamiętam, że Blood Omen 2 wymagał, żeby mu dać tylko 1 rdzeń procesora, bo na większej ilości się wykrzaczał co chwilę.
- You think us fools?
Awatar użytkownika
Bruce
Strażnik Glifów

Post autor: Bruce »

raven4444 pisze: 29 września 2024, 12:15 Soul Reaver zasługuje na remake typu Mafia 1
Aż tak źle im życzysz? Wizualnie, owszem, udało im się. Ale spieprzyli wszystko poprzez zmianę charakterów postaci (zwłaszcza Tommiego). W oryginale miał ludzkie odruchy i był sympatyczny. W remaku to zwykły bandzior. Po misji w kościele odpuściłem, bo nie mogłem tego dłużej znieść.
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Awatar użytkownika
Zaratul
Młotodzierżca

Post autor: Zaratul »

Soul Reaver remaster wygląda fajnie. Niech zrobią support dla współczesnych OS\padów, pomijanie filmów jak Darkonia powiedziała, napisy dla filmów no i QoL typu mapa swiata(będzie). Mi te rzeczy wystarczą.
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Awatar użytkownika
candlestick
Bełkotliwiec

Post autor: candlestick »

Avowed - bardzo spodobał mi się świat Pillars of Eternity a i pograłbym w jakiegoś dobrego RPGa w FPP i klimatach fantasy.
Awatar użytkownika
Bruce
Strażnik Glifów

Ja czekam na TR Remaster 4-6. I także na AC: Shadows. Ale tylko dlatego, żeby zobaczyć jak sama gra i ubisyf dostają po dupie :-D Już teraz przyjemnie się czyta i ogląda filmy na YT o ich problemach, ale to nic w porównaniu do tego co będzie po premierze :))
Tears of a clown
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Juliusz pisze: 19 czerwca 2023, 19:18 Ten ogrom tyle urzeka, co odrzuca. Osobiście nie mam już czasu na to, żeby poświęcać na gry dzisiątki albo i setki godzin. Wolę porobić coś w realu, tudzież coś potworzyć na kompie, a nie tylko grać. Granie to oprócz zabijania wrogów, przede wszystkim "zabijanie czasu". A czas to życie. Szkoda mi przeznaczać tyle czasu na granie. A gry z takim rozmachem, w którym prowadzisz alternatywne życie powodują, że się tego czasu spędza coraz mniej w realu.
To jest duży problem. Szczerze mówiąc, po całym tygodniu przed ekranem nie mam już nawet ochoty niczego tworzyć na kompie. Z dala od ekranu, chętnie.

Tym niemniej ostatnio pogrywam w weekendy w Elden Ring, tak ze 2-3 godziny, o ile nie padnę spać. Jezu jaka ta gra jest gigatntyczna. Nie wiem czy kiedykolwiek ją skończę, bo jest tu mnóstwo do zrobienia, a po tygodniu przerwy często nie wiem gdzie miałem się udać :D
Bogdantes
Skryba

Post autor: Bogdantes »

A jak wam się spodobał zwiastun Wiedźmina 4?
Awatar użytkownika
Bruce
Strażnik Glifów

Bogdantes pisze: 13 grudnia 2024, 16:23 A jak wam się spodobał zwiastun Wiedźmina 4?
Jakoś mnie nie przekonał. Ciri jako 100% wiedźminka? Ona tylko przeszła ich szkolenie, bez mutacji.
Tears of a clown
darkonia
Mechanista

Mogę się mylić, ale ona chyba w oryginale to była wybrańcem z urodzenia.
- You think us fools?
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Mnie najbardziej bawi reakcja internetów na ten trailer xD. Nie kojarzę co ostatnio spowodowało takie srogie zesranie się.
Mnie trochę szkoda, bo myślałem, że dostaniemy jakiegoś no-name wiedźmina z jakiejś dziwnej szkoły np. Borsuka czy innego Karpia i pójdą w stronę sandboxu. A tu trochę IMO bezpieczny i płynny wybór poszedł. Szczególnie że kanonicznie zakończenie W3 wprost mówi, że Ciri idzie na szlak. Tak samo fabularnie wątek z Avallac'hem odbudował proces próby traw. Czarodziejką nie będzie, bo wyrzekła się mocy i to widać na trailerze, że używa znaków. Moce pewnie też poszły w pizdu z białym śniegiem (zjadła żółty). Też ma oczy kocie i wali taterkę więc na 100% przeszła mutacje. W książkach nic nie ma o tym, że na kobiety to nie działa a tylko to, że nie próbowano. Idealna baza na opowieść o pierwszej babce wiedźmince na szlaku zdobywającej pierwsze doświadczenie. Zobaczymy w praniu jak to wyjdzie a teraz to można się śmiać z bóldupiących w sieci. Pewnie poczekamy z 2-3 lata.
Awatar użytkownika
Zaratul
Młotodzierżca

Post autor: Zaratul »

Niespecjalnie mnie seria Wiedźmin interesuje ale dobrze że w sumie to Ciri będzie głównym bohaterem, dajcie Geraltowi spokój, niech odpocznie.
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Awatar użytkownika
McLusky
Skryba
Kontakt:

Post autor: McLusky »

A ja jestem ciekaw jak Wiedźmin będzie "chodzić" na Unreal Engine 5, bo podobno są problemy z przycinkami - póki co, nie do wyeliminowania...
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Mimo posiadania dość wydajnego GPU i CPU to moja reakcja na każdą grę na UE5 jest taka:
Obrazek

Mocna ruletka, wydaje mi się, że twórcy nie ogarniają tego silnika. Nie bez przyczyny są firmy, które tylko zajmują się wsparciem przy pracy z UE 5. Taka Senua 2 czy Frostpunk 2 dają radę na luzie. Silent Hill 2 to już niestety zgrzyt za zgrzytem, co jest dziwne, bo to samo studio zrobiło Layers Of Fear 2023, które nie miało żadnych problemów. STALKER 2 pominę, poziom techniczny tutaj to dramat zaraz po braku A-Life 2.0. Choć nadal każda gra na UE5 działa lepiej niż cokolwiek na UE4 z dodanym RT. Telepie mnie jak przypominam sobie ja działa Jedi Survivor.
Bogdantes
Skryba

Post autor: Bogdantes »

W sumie Gerald wrócił z zaświatów i potrafili to sprawnie uzasadnić, więc myślę, że z próba traw też sobie poradzą. Natomiast wybuch oburzenia na wybranie Ciri, również mnie bawi. Nie mówiąc już o pojawiających się zarzutach, że Ciri jest brzydka.
Awatar użytkownika
Bruce
Strażnik Glifów

Gry na premierę nie kupię. Nie dlatego, że Ciri, tylko dlatego, że Redzi skręcają w stronę DEI (stawianie na kobiety przy różnych projektach, a jeden wyłącznie dla kobiet, czy zatrudnianiu oraz zatrudnienie scenarzystki ze sweet baby). I fakt, że osoby, które robiły W3 już nie pracują.
Tears of a clown
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Chryste panie wreszcie jakaś nowa skradanka.
Awatar użytkownika
Bruce
Strażnik Glifów

Tak przy okazji. Przedwczoraj została wydana gra Chicken Invaders 1 na Steam. I z automatu ustawcie język na angielski. Aż oczy bolą od ich "polskiej" pisowni. Prawie na pewno użyli translatora.
Tears of a clown
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Wygląda na must have, byłoby super gdyby Thief 1/2 były następne w kolejce :D
ODPOWIEDZ