Na jakie gry czekacie??

Zajrzyj tutaj, jeśli masz ochotę pogawędzić, poplotkować i wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji na tematy niemające wiele wspólnego z Thiefem.

Moderator: Bruce

Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Kontakt:

Re: Na jakie gry czekacie??

Post autor: Juliusz »

W końcu zagram w System Shocka 2... 🙂
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Post autor: raven4444 »

Kurde spojrzałem w technikalia czy aby nie zaktualizowali dark engine i ten remaster będzie na tym kicać, ale kurde przykra sprawa, bo to już KEX. FMki rip
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Post autor: peter_spy »

Zasadniczo to nie ma po czym płakać, FMek do SS2 jest chyba jak na lekarstwo? Kojarzę jakąś FMkę od Christine i to w zasadzie tyle. Zawsze mnie to dziwiło, aczkolwiek bardziej mnie dziwi brak mapek do Thievery w ciągu tak długiego czasu.
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Chodzi w o kontekst, kiedy to thiefy by dostały taki sam remaster skoro mają toola do migracji z DE na KEX.
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Ale i tak to chyba płonne nadzieje, bo Thief jest teraz w rękach Tencenta tudzeż Embracera? Albo będą to trzymać pod kluczem przez następne 10 lat, albo dostanie to w ręce jakieś studio AAA, a nie jakieś małe siurki.
Awatar użytkownika
raven4444
Szaman

Tak Embracer, który ma problemy z finansami i zwalnia całe zespoły. I ma w swoim portfolio pierdyliard gierek, z czego większość jest bardziej znana niż thief.
Awatar użytkownika
Zaratul
Młotodzierżca

Post autor: Zaratul »

peter_spy pisze: 21 marca 2025, 19:43

Wygląda na must have, byłoby super gdyby Thief 1/2 były następne w kolejce :D
Wygląda fajnie(animacje broni) ale obudźcie mnie jak będzie to kompatybilne z istniejącymi modami takimi jak Scary Monsters i Rebalanced Skills and Disciplines.
Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Kontakt:

Za jakiś tydzień powinienem mieć możliwość potestowania tej gry. Mam pewne informacje od jednego członka zespołu Nightdive Studios, ale nie mogę za dużo mówić - klauzula poufności. Ale powiem tylko, że jestem bardzo pozytywnie nastawiony na to co SS2: AR wniesie do społeczności pod względem technicznym. I to nie tylko dla SS2, ale długoterminowo też dla Thiefa (choć to jeszcze nic na 100%).
Awatar użytkownika
peter_spy
Złodziej
Kontakt:

Juliusz pisze: 25 marca 2025, 22:18 Za jakiś tydzień powinienem mieć możliwość potestowania tej gry. Mam pewne informacje od jednego członka zespołu Nightdive Studios, ale nie mogę za dużo mówić - klauzula poufności. Ale powiem tylko, że jestem bardzo pozytywnie nastawiony na to co SS2: AR wniesie do społeczności pod względem technicznym. I to nie tylko dla SS2, ale długoterminowo też dla Thiefa (choć to jeszcze nic na 100%).
Swoją drogą, czy w ramach KEXa nie dałoby się zmajstrować jakiegoś edytora, o ile już takowy nie istnieje? :D To by było coś, zarówno dla SS2, jak i docelowo dla Thiefa, gdyby taki port zaistniał. Wszystko tylko nie Dromed :D
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Kontakt:

peter_spy pisze: 27 marca 2025, 19:41 Swoją drogą, czy w ramach KEXa nie dałoby się zmajstrować jakiegoś edytora, o ile już takowy nie istnieje? :D To by było coś, zarówno dla SS2, jak i docelowo dla Thiefa, gdyby taki port zaistniał. Wszystko tylko nie Dromed :D
Z tego co wiem, pracowali w ShockEd'zie...

A alternatywny edytor powstaje, tak nawiasem mówiąc... ;)
ODPOWIEDZ