Thief jako MMORPG.
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
Re: Thief jako MMORPG.
Dla mnie najważniejsze jest, by gra nadal była tak magiczna i duchowa jak TDP. Cała reszta mnie już nie obchodzi, nawet mogłoby to być 2D izometryczne
- Marzec
- Arcykapłan
- Kontakt:
Zawsze jest mi głupio, kiedy muszę się tłumaczyć z tego wszystkiego co obiecuję Jeśli o TCO chodzi - wszystko jest do zrobienia. Bez wątpliwości byłbym w stanie zrobić wszystko co mam w planie, tylko potrzeba chęci i czasu, którego jest mało.... a potrzeba naprawdę bardzo, bardzo dużo, zwłaszcza dla jednej osoby... Hmm ale zawsze jak wracam do TCO to staram się tworzyć w kierunku bety - jakiś mniejszy zarys gry, który umożliwi stworzenie czegoś sensownego (do grania) w proporcjonalnie krótszym czasie
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Ja myśle że można było thiefa mmorpg przez DromEda co o tym myślicie?
Gier się nie klika. Gry się pisze.adriannn pisze:Ja myśle że można było thiefa mmorpg przez DromEda co o tym myślicie?
- And...
- Remember to pick pocket of the party guests?
- Marzec
- Arcykapłan
- Kontakt:
A Thievery?Black_Fox pisze:Gier się nie klika. Gry się pisze.
Możnaby. Wystarczy odpowiednio zmodyfikować Patch Multiplayer, dodać bazę danych i zrobić misjeadriannn pisze:Ja myśle że można było thiefa mmorpg przez DromEda co o tym myślicie?
Ale jak już zaczełeś robić to rób dalej.
Thievery to mod do gry Unreal Tournament.Marzec pisze:A Thievery?
A jeśli Ci chodzi o edytor to też trzeba go było napisać. Tak samo jak wszystkie skrypty.
- And...
- Marzec
- Arcykapłan
- Kontakt:
Fox, co z Tobą? Zapomniałeś o określeniach, które się pojawiały zaraz po wyjściu moda - "(...) wszystko to powoduje, że Thievery to oddzielna gra, nie mająca zbyt wiele wspólnego z Unrealem"
Mniejsza z tym - w jednym się zgadzamy
Mniejsza z tym - w jednym się zgadzamy
Na samym DromEdzie nie dałoby rady zrobić morpg-a. Bez programistycznych umiejętności pozwalających stworzyć coś podobnego do obecnego Thief Multiplayer ani ruszBlack_Fox pisze:Gry się pisze
Jak grę? j/k nvm przecież zgadzam się z tym co mówiszBlack_Fox pisze:A jeśli Ci chodzi o edytor to też trzeba go było napisać. Tak samo jak wszystkie skrypty.
Piłem...Marzec pisze:Fox, co z Tobą?
Piłem kapuczino.
Wracając do tematu: Marzec, robisz coś w kierunku The City Online? :]
Czy rzuciłeś ten projekt w cholerę?
- And...
- Marzec
- Arcykapłan
- Kontakt:
Powiem tak - robię, gdy mam czas i nic innego na kompie robić nie muszę, ale osobiście... jakoś przestałem lubić morpgi i czuję do nich niesmak, co znacznie utrudnia pracę
Tu znowu miały być linijki tekstu, ale po co pisać 10ty raz to samo? Tego jest po prostu za dużo jak na jedną osobę - zrobić da radę, ale nie samemu w ciągu kilku miesięcy. Potrzeba jeszcze więcej czasu. Obiecuję, że postaram się wydać jakąś małą betę, żeby od samego początku gracze mogli dawać propozycje zmian i będę po trochu updatował wersje
Tu znowu miały być linijki tekstu, ale po co pisać 10ty raz to samo? Tego jest po prostu za dużo jak na jedną osobę - zrobić da radę, ale nie samemu w ciągu kilku miesięcy. Potrzeba jeszcze więcej czasu. Obiecuję, że postaram się wydać jakąś małą betę, żeby od samego początku gracze mogli dawać propozycje zmian i będę po trochu updatował wersje
Wiem, że tworzenie gier [dobrych gier] to praca zespołowa.
Popróbuj na gamedevie, może tam znajdziesz jakąś współpracę, poparcie.
Wydamy jakąś betę (znaczy wydasz), założycie zespół koderów, grafików itd.
Później wyjdzie wersja finalna wielkiego MMO. Założymy firmę i uzależnimy od tej gry całą Europę [tak na początek].
Może do tego czasu podszkolę się, aby zostać waszym senior administratorem.
Wchodzisz?
Popróbuj na gamedevie, może tam znajdziesz jakąś współpracę, poparcie.
Wydamy jakąś betę (znaczy wydasz), założycie zespół koderów, grafików itd.
Później wyjdzie wersja finalna wielkiego MMO. Założymy firmę i uzależnimy od tej gry całą Europę [tak na początek].
Może do tego czasu podszkolę się, aby zostać waszym senior administratorem.
Wchodzisz?
- And...
... a jak już założymy tą firmę, to będziemy mieć kasę na dzi... e... znaczy na kapuczino, i na piwo, o! Na piwo będziemy mieli tak... I na co tylko zechcesz. Będzie tyle forsy, że nawet jak Ci zabraknie srajtaśmy, to nie będziesz musiał kupować, tylko sobie dolarami podetrzesz, czy tam euro... zależy w jakiej walucie.
- And...
EMORPG
To dobry pomysł sam się kiedyś zastanawiałem jak to miało wyglądać ale widzę że za projekt zabrali się fachowcy,więc czekam.
To dobry pomysł sam się kiedyś zastanawiałem jak to miało wyglądać ale widzę że za projekt zabrali się fachowcy,więc czekam.
- Marzec
- Arcykapłan
- Kontakt:
BF wiem że się nie możesz doczekać, ale nie napalaj się tak, bo w końcu się zawiedziesz Poza tym, ja naprawdę nie mam na nic czasu Myślałem że się znajdzie w ferie a tu kicha... raz jest raz nieBlack_Fox pisze:...
EMO RPG? Raczej nieEMORPG
Padłem xD Twój humor wymiata.Black_Fox pisze:dzi... e... znaczy na kapuczino, i na piwo, o!
Black Fox to chyba zaczął brać jakąś Marihuanę,zniknął na chwilę i się zmienił na wesołka.
Jak idą prace?