Fan Missions - Uruchamianie

Wejdź tutaj, jeśli utknąłeś w którejś fanmisji, potrzebujesz pomocy, chcesz wyrazić swoją opinię, podzielić się przemyśleniami na temat własnych lub cudzych FMs.

Moderator: Mixthoor

Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14
Kontakt:

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Tharna »

Ok, odpalam w The Gold. Dodatek TFix 1.26a zainstalowany, włączam FMSel, instaluję fmkę --> włączam fmkę --> pojawia sie ekran startowy (konsola czy jak tam sie to zwie) pojawia sie tytuł fmki, wybór trudności, wybieram start i pojawia się TRENING :|
.............
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1491
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Marzec »

Tharna pisze:pojawia sie tytuł fmki, wybór trudności, wybieram start i pojawia się TRENING :|
Czy to jest ekran na którym widzisz cele misji z FMki?
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14
Kontakt:

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Tharna »

Mhm, zamiast celu fanmisji widzę polecenie "postępuj według wskazówek instruktora..." po wczytaniu pojawia sie trening
Pewnie coś robię źle tylko co?
.............
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1491
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Poradnik: Uruchamianie FM-ek

Post autor: Marzec »

Która to misja? Czy z każdą misją jest ten problem?
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14
Kontakt:

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Tharna »

Czy ktoś już instalował paczkę MMP do TG na win 10?
Na 8.1 FMsel śmiga, a na win 10 zaczeły się schody. Szuka on czegoś, założył folder FMs, niby instaluje misje, ale wyswietlają sie one tylko na liście jako nadal spakowane i zamiast misji włacza sie TG :|
.............
Awatar użytkownika
Mixthoor
Złodziej
Posty: 2334
Rejestracja: 12 listopada 2007, 13:15
Lokalizacja: Dojczlandia
Płeć:

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Mixthoor »

Wrocilem na forum. Co sie dokladnie dzieje? Powinno to smigac na Win10x64 bez zadnych problemow.
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14
Kontakt:

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Tharna »

Po ostatniej aktualizacji Win 10 rozkrzaczyły mi sie FMki uruchamiane przez Newdarkloadera. Migają tekstury, zaczynaja sie lagi i wywala grę. Ktos ma podobnie? Jakas rada?
.............
Awatar użytkownika
Mixthoor
Złodziej
Posty: 2334
Rejestracja: 12 listopada 2007, 13:15
Lokalizacja: Dojczlandia
Płeć:

Re: Uruchamianie Fan Missions

Post autor: Mixthoor »

Nowa wersja softu, aktualizacja I postu. NewDarkLoader wrzucilem do nowej paczki MMP TMA, wypadaloby, bym wrzucil ja i do paczek MMP TG.
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków
Awatar użytkownika
Ozi
Młotodzierżca
Posty: 854
Rejestracja: 25 października 2003, 21:30
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Ozi »

Dobra, dawno nie grałem w FMki (oastatni raz chyba w czasach wydania Antologii :))). W związku z tym że będe w weekend pilnował domu rodziców a mam tam leciwego lapka oraz, że na PayPalu miałem ostatnie 1,80 EUR to zakupiłem na GOGu dwa pierwsze Thiefy za złotych 7 i groszy 18 :) Teraz pytanie - wersja T2 z GOGa jest już na NewDark 1.26 a zatem żadne dodatkowe patche nie są potrzebne do uruchomienia gry w 1080p? Do FMek styknie NewDarkLoader? Mam tam Win7-64.

EDIT: OK, zasugerowałem się pierwszym postem w tym temacie, aż tu nagle... wersja z GOG ma wbudowane narzędzie pt. FM Selector :)) No "za moich czasów" tego nie było, ażeby wszystko było wbudowane w instalacyjną wersję gry :arrow: 1080p, obsługa FM`s i to tak "od czapy". KOSMOS :!: Thief wiecznie żyw 8-)
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1491
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Marzec »

Wersja GOG ma NewDarka? W jaki sposób to legalne?
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Juliusz
Złodziej
Posty: 2731
Rejestracja: 04 stycznia 2004, 11:28
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Juliusz »

Le Corbeau dał przyzwolenie na dystrybucję NewDark'a, jeśli właściciel praw autorskich Thiefa nie będzie miał nic przeciwko.

Widać, każdemu to na rękę.
Awatar użytkownika
Marzec
Arcykapłan
Posty: 1491
Rejestracja: 22 listopada 2006, 11:13
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Marzec »

Cieszy mnie to niezmiernie :D
www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Awatar użytkownika
Tharna
Akolita
Posty: 123
Rejestracja: 04 marca 2014, 20:14
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: Tharna »

hejj hejj
Zainstalowałam Win 11 + paczki NECRO od MixThoora i NewDarkLoadera 1.7.0

W TMA zaczęły mi się sypać tekstury i są straszne lagi, często wywala mi grę.

Na FM Sel fmki TMA chodzą bez zarzutu
w TG wszystko działa mi jak należy

O co mu chodzi? Jakies pomysły? :?
.............
Awatar użytkownika
raven4444
Młotodzierżca
Posty: 956
Rejestracja: 29 lipca 2007, 14:00
Lokalizacja: Poznań
Płeć:
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: raven4444 »

Z doświadczenia powiem, aby w fmki grać bez modów.
Awatar użytkownika
SPIDIvonMARDER
Garrett
Posty: 5090
Rejestracja: 29 stycznia 2008, 21:32
Lokalizacja: Świątynia Nieba z Zaginionego Miasta
Płeć:
Kontakt:

Re: Fan Missions - Uruchamianie

Post autor: SPIDIvonMARDER »

Niektóre wymagają modów do działania.

Jeśli działa FMsel, to de facto mogę go polecić. 90% FMek działa dobrze.
Obrazek
ODPOWIEDZ