Źródła inspiracji dla wszystkich budowniczych
Moderator: peter_spy
Re: Źródła inspiracji dla wszystkich budowniczych
Najbardziej zainteresowała mnie zakładka soundtrack
Weno ten film to inspiracja. Włączam dromed

www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Może TUTAJ DromEdowcy, T3EDowcy i DarkRadiantowcy znajdą coś inspirującego.
EDIT
Czy ten temat nie powinien być przyklejony?
EDIT
Czy ten temat nie powinien być przyklejony?

Fajna stronka Ozi, trochę sie mozolnie ładuje, ale zdjęcia zacne!
*W tle słychać odgłos wciskanych klawiszy Ctrl + D*
*W tle słychać odgłos wciskanych klawiszy Ctrl + D*
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie należący do ich wspólnoty narodowej. Hołota chamska. "Nie kocha Polski i Pana Boga"
Obcy kulturowo prezesowi
Obcy kulturowo prezesowi
Whoa! Toż te katakumby aż krzyczą by je odzwierciedlić w jakimś wirtualnym świecie! świetny link 

"Dokładnie na czas" chciało by się rzec Ozi co nie?Ozi pisze:Whoa! Toż te katakumby aż krzyczą by je odzwierciedlić w jakimś wirtualnym świecie! świetny link

I to jak! :D
Oho, będe miał źródło inspiracji do drugiej części mojej misji, zdjęcia są świetne 

W pełni popieramOzi pisze: (...)Czy ten temat nie powinien być przyklejony?

A linki naprawdę znakomite. Dla lubiących historię II W.Ś. i instalacji wojskowych, ten drugi link ma jeszcze większą wartość

Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji
Krypty są niezłe - dzięki Timon za linka! (widzę, że ZL3 już w produkcji...
)

Portfolio 3D - juliuszk.portfoliobox.net/
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie
Tekstury i obiekty dla dromedowców.
Zameczek piękny i owszem. Szkoda, że nie pstryknąłeś tych kamieni na mostku i pięknych łuków.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2007, 21:10 przez Nivellen, łącznie zmieniany 1 raz.
W temacie o łucznictwie Maveral pstryknął kilka zdjęć jakiegoś innego zamku. Nie oglądałem tych zdjęć, a w dalszych postach doczytałem się, że te zdjęcia pasują do tego tematu. Myślałem, że zdjęcia z jakiś zamków mam wklejać w tem temat. Popełniłem błąd. Przepraszam.
Teraz jednak już wiem, gdzie mam wklejać zdjęcia jakiś zamków, pałaców, czy innych objektów, które mogłyby się stać inspiracją dla DromEdziarzy i T3Edziarzy.
Teraz jednak już wiem, gdzie mam wklejać zdjęcia jakiś zamków, pałaców, czy innych objektów, które mogłyby się stać inspiracją dla DromEdziarzy i T3Edziarzy.
Stary, wyluzuj. Mam nadzieję, że się nie zachłostałeś na śmierć. Od tego jest moderator, żeby poprzestawiał, to co trzeba.Popełniłem błąd. Przepraszam.

Liczy się, że podesłałeś fajne zdjęcia, zamek zresztą też jest fajny - myślałem na początku, że to Pieskowa Skała.

A szkoda, byłaby przydatnaJuliusz pisze: (mod nie ma opcji "Urwij głowę użytkownikowi XXX"![]()

Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie należący do ich wspólnoty narodowej. Hołota chamska. "Nie kocha Polski i Pana Boga"
Obcy kulturowo prezesowi
Obcy kulturowo prezesowi
Yeeeesssss
"Nivellen urywający głowę Edversion'owi"
Coś ty Edv
Twoje fotki są super, jak tylko będziesz gdzieś dalej, w jakimś zabytkowym mieście, czy osadzie/wsi, gdzie są ciekawe kamienice czy chaty - rób fotki i ślij. I tak nie ma tego zbyt wiele, a nie wszystkich stać na "cyfraka" lub nie mają czasu na zwiedzanie. U mnie akurat to drugie, bo na "cyfraka" już uciułałem 

Coś ty Edv

Dobra, teraz już będę wiedział co i jak. Akurat nie pomyślałem, aby porobić fotki murów, a przyznam, że było co.
Cyfraka mam i okazje do pozwiedzania też. Więc korzystam, kiedy tylko się da.
Pieskową Skałę też bym kiedyś chciał odwiedzić. Zamek dobrze widać z autostrady A4 na odcinku Katowice-Kraków.
Cyfraka mam i okazje do pozwiedzania też. Więc korzystam, kiedy tylko się da.
Pieskową Skałę też bym kiedyś chciał odwiedzić. Zamek dobrze widać z autostrady A4 na odcinku Katowice-Kraków.
Dla znających dobrze "anglicki" i interesujących się historią architektury, ale również lubiących dobre grafiki i szkice przedstawiające stare angielskie budownictwo drewniano - ramowe:
Niknąca Anglia autorstwa P. H. Ditchfield'a, ilustrowana przez Fred'a Roe.
Niknąca Anglia autorstwa P. H. Ditchfield'a, ilustrowana przez Fred'a Roe.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2007, 20:11 przez Nivellen, łącznie zmieniany 2 razy.
Zmieniłem kategorię tematu, w końcu może się to nam wszystkim przydać 

A wiesz, ja tak naprawdę dopiero kilka dni temu zauważyłem, że w nazwie tematu był do tej pory T3Ed. Chciałem nawet do Ciebie skrobnąć PW w tej sprawie, ale mnie ubiegłeś. Telepatia jaka czy coJudith pisze:Zmieniłem kategorię tematu, w końcu może się to nam wszystkim przydać

A tak poważnie, ten temat jest naprawdę bardzo pomocny wszystkim tworzącym w świecie wirtualnym jakieś budowle lub obiekty. Mamy co prawda google, ale nie zawsze uda się wpisać to jedno, jedyne słowo kluczowe.
Na wszystko jest Google. A kategorie lepiej usunąć
Mi też się przyda temat do mojego "big" projektu 

www.thiefguild.com - Gildia Złodzieja
Na koniec mojego krótkiego urlopu (10 dni) zrobiłem sobie prezent i aby doładować baterie twórcze odwiedziłem wraz z moją córką zamek w Malborku. To moja pierwsza wizyta (ale już teraz wiem, że niedługo tam wrócę
), po której do tej pory nie mogę spokojnie wysiedzieć. Na początek zwiedziliśmy część zamku z przewodnikiem (ok. 2,5 godz.) a potem sami przeciskaliśmy się przez wąskie korytarzyki oraz małe i duże komnaty.
Osobom, które lubią te klimaty bardzo polecam wizytę w Malborku z powodów:
1. Największy zamek na świecie pod względem powierzchni terenu za murami obronnymi oraz jeden z największych jeśli chodzi o kubaturę budowli obronnych i gospodarczych.
2. Nowo otwarty do zwiedzania, po kilkunastu latach konserwacji - wielki refektarz, jedna z największych na świecie auli gościnnych wybudowanych w tamtych czasach (wymiary 30 X 17 metrów ze sklepieniem palmowym wspartym na 3 - słownie trzech
kolumnach) Robi piorunujące wrażenie
3. Możliwość robienia filmów i zdjęć
za dodatkową opłatą (15 zł) i zwiedzania całego zamku bez przewodnika (oprócz pomieszczeń zamkniętych dla konserwacji i personelu).
Inspiracja do dłubania w edytorach gwarantowana
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do obejrzenia mojej skromnej (jeszcze
) galerii fotek.

Osobom, które lubią te klimaty bardzo polecam wizytę w Malborku z powodów:
1. Największy zamek na świecie pod względem powierzchni terenu za murami obronnymi oraz jeden z największych jeśli chodzi o kubaturę budowli obronnych i gospodarczych.
2. Nowo otwarty do zwiedzania, po kilkunastu latach konserwacji - wielki refektarz, jedna z największych na świecie auli gościnnych wybudowanych w tamtych czasach (wymiary 30 X 17 metrów ze sklepieniem palmowym wspartym na 3 - słownie trzech

3. Możliwość robienia filmów i zdjęć

Inspiracja do dłubania w edytorach gwarantowana

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do obejrzenia mojej skromnej (jeszcze

- Kapitan Smith
- Poganin
- Kontakt:
Nie moiałem za bardzo gdzie tego wrzucić, ale może tutaj będzie pasowało?
A to jest po prostu.... REWELACYJNE, FANTASTYCZNE i GENIALNE!
Ja chce taką teksturę
http://wiadomosci.onet.pl/61873,21,13,0,1,pokaz.html
A to jest po prostu.... REWELACYJNE, FANTASTYCZNE i GENIALNE!
Ja chce taką teksturę

http://wiadomosci.onet.pl/61873,21,13,0,1,pokaz.html
Dzięki za foty, Nivellen - już teraz wiem, gdzie jadę na następne wakacje w Polsce.
Zamek robi imponujące wrażenie.
Mam pytania - do czego były te kamienne kule ułożone wzdłuż murów? Do zrzucania na oblegających?
Niesamowite są te widoki z wieży... tzn. podejrzewam, że z wieży, bo pewnie nie ma tam atrakcji w stylu lot na zamkiem w malborku, nie?
Jest może ta wieża widoczna na jakimś innym zdjęciu?

Mam pytania - do czego były te kamienne kule ułożone wzdłuż murów? Do zrzucania na oblegających?
Niesamowite są te widoki z wieży... tzn. podejrzewam, że z wieży, bo pewnie nie ma tam atrakcji w stylu lot na zamkiem w malborku, nie?

Jest może ta wieża widoczna na jakimś innym zdjęciu?
Kule, i owszem - zrzucano, ale bynajmniej nie ręcznie
Wieżę widać na bodaj piątym zdjęciu (pokaz slajdów), nie wygląda może na taką wysoką, bo wyrasta z bryły wschodniego skrzydła zamku wysokiego (obok kościoła NMP, charakterystyczny kształt zaokrąglonej absydy za ołtarzem na pierwszej fotce). Kiedyś służyła oprócz stróżowania, również jako dzwonnica, ma 10 pięter i prawie 49 metrów wysokości.

Wieżę widać na bodaj piątym zdjęciu (pokaz slajdów), nie wygląda może na taką wysoką, bo wyrasta z bryły wschodniego skrzydła zamku wysokiego (obok kościoła NMP, charakterystyczny kształt zaokrąglonej absydy za ołtarzem na pierwszej fotce). Kiedyś służyła oprócz stróżowania, również jako dzwonnica, ma 10 pięter i prawie 49 metrów wysokości.