Zaglądnij tutaj, jeśli masz pytania lub uwagi dotyczące różnorodnych aspektów tworzenia misji w edytorze Darkmod, jak też związanego z nimi oprogramowania i sprzętu.
AAS32 to plik ze ścieżkami dla AI, których bounding box jest równy 32, czyli dla ludzi. (Stwory mają większe rozmiary). Plik ten powstaje podczas kompilacji mapy, a więc skompiluj mapę po prostu - powinno pomóc...
P.S. ten dział już chyba nie musi mieć statusu ukrytego, tak sobie myślę, skoro wersja alpha jest dostępna dla wszystkich?
Juliusz pisze:AAS32 to plik ze ścieżkami dla AI, których bounding box jest równy 32, czyli dla ludzi. (Stwory mają większe rozmiary). Plik ten powstaje podczas kompilacji mapy, a więc skompiluj mapę po prostu - powinno pomóc...
Kompikuję komendą dmap nazwa, czy istnieją inne komendy lub opcje do dmap , bo cały czas mam ten komunikat.
ZL3 raczej nie powstanie nigdy. Chyba, że trafię na rok albo dwa do sanatorium lub więzienia
samo dmap powinno działać... jeśli nie, to w sumie nie wiem o co chodzi. Może AI z folderu Saint Lucia mają inne ustawienia? A reszta strażników też Tobie nie działa?
----
momencik... po przeszukaniu netu znalazłem takie wątki:
Generalnie są to ustawienia dotyczące kompilacji aas. Darkmod zawiera je bodajże w pliku \def\aas.def i poza wysokością AI wyglądają identycznie. Może brakuje Tobie tego pliku z jakichś przyczyn?
P.S. Ah, skąd ja znam ten problem z brakiem czasu...
P.S.2. Ale zanim zdecydujesz się na któreś z powyższych miejsc, upewnij się jak wygląda kwestia dostępu do internetu...