TMT IX to pierwszy turniej, który został odwołany...
Turniej został odwołany z powodu nagromadzenia się czynników, które zakłóciły jego przebieg do tego stopnia, że nie mógł być kontynuowany.
Między innymi, dlatego że:
- drużyna C postanowiła nie grać z drużyną A z powodu DM, po prostu nie dogadali się w tej kwestii, bo nikt nie chciał odpuścić.
- miałem niespodziewanych gości z Anglii (czyt. długo się nie widzieliśmy), a rodziców akurat nie było w domu...
Poza tym mój dostawca neta się nie popisał, bo pojawiły się jakieś dziwne lagi, które najprawdopodobniej (po mojej stronie wszystko wyglądało normalnie) były spowodowane globalnym spadkiem przepustowości łącz mojego operatora, więc nie miałem na to żadnego wpływu, a zarazem nic nie mogłem zrobić żeby ping uległ poprawie. Pozostawało tylko czekać aż ping sam się poprawi. Takie rzeczy czasami zdarzaj się w Internecie i niestety jest to normalne zjawisko i co najgorsze w przyszłości może częściej występować w sensie globalnym tzn. dotyczy to wszystkich operatów.
Poza tym wielu graczy miało dosyć częste disconnecty podczas gry m. in. Pav i Noctis, więc wyniki i tak byłby mocno wypaczone z tego powodu.
Ogólnie to nie ma czego żałować.
Następnym turniej zostanie zorganizowany już niebawem - prawdopodobnie w okolicach 4-6 września.
Z okazji 10 edycji turnieju, przyjmie on nieco inną formę, ponieważ tym razem będzie to typowo ghosterski turniej - pierwszy taki w historii Thievery.