Mixthoor Mod Packs
Re: Mixthoor Mod Packs
Muszę sprawdzić. Z jakiego narzędzia korzystasz? TG HD Mod, czy TMA HD mod? W której wersji moda i w która wersja narzędzia? Sprawdzę to u siebie. Może dodam to do obu paczek? Zarówno TG *Necro i HD", jak i "TMA Necro i HD". Generalnie jest to kilka skryptów, które zmieniają poszczególne ustawienia w pliku cam_ext.cfg
A tak przy okazji: w TG Necro klekacze i te zielone rzygacze mają ciekawą teksturę/obiekt. W jaki sposób wrzucić je do HD mod? Które to pliki?
A tak przy okazji: w TG Necro klekacze i te zielone rzygacze mają ciekawą teksturę/obiekt. W jaki sposób wrzucić je do HD mod? Które to pliki?
Wrzuciłem twoją paczkę 1.7 w TMA na czystą instalację. Działa perfekt (mroczne tekstury, czytelne niebo i charakterystyczny HUD).
Następnie wgrałem ten dodatek do zmian grafiki i jakby necro zostało nadpisane/wycofane w temacie tekstur.
Wydaje mi się, że "NewDarkGraphicsSettingsTool" robi gościu od "HD Textures" i może dlatego nie jest to kompatybilne z Necro.
Czy zmiany które oferuje ten program: http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=145036
można faktycznie ręcznie wywoływać w cam_ext.cfg?
Chciałbym potestować Anti-Aliasing, MipMaping i Bloom, które w Necro są chyba na jakiś domyślnych, skromnych wartościach.
Przypomniało mi się jeszcze o "WaterModTool" - Implementowałeś to do swojej paczki 1.7 czy trzeba to jakoś osobno wrzucić?
I ostatnie pytanie - ta roślinność w ruchu itp. jest już dostępna?
Następnie wgrałem ten dodatek do zmian grafiki i jakby necro zostało nadpisane/wycofane w temacie tekstur.
Wydaje mi się, że "NewDarkGraphicsSettingsTool" robi gościu od "HD Textures" i może dlatego nie jest to kompatybilne z Necro.
Czy zmiany które oferuje ten program: http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=145036
można faktycznie ręcznie wywoływać w cam_ext.cfg?
Chciałbym potestować Anti-Aliasing, MipMaping i Bloom, które w Necro są chyba na jakiś domyślnych, skromnych wartościach.
Przypomniało mi się jeszcze o "WaterModTool" - Implementowałeś to do swojej paczki 1.7 czy trzeba to jakoś osobno wrzucić?
I ostatnie pytanie - ta roślinność w ruchu itp. jest już dostępna?
1) Ta aplikacja, to tylko zbiór skryptów, które edytują poszczególne opcje pliku cam_ext.cfg. Opcje do bloom-a są bodajże od 220 linijki. Nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzić. Wczoraj musiałem wrzucić na PCMR win10 i grą zajmę się w tygodniu.
2) Wszystko, co jest w tej aplikacji można ręcznie aktywować/deaktywować w tym pliku. I tak, możliwe, że standardowe wartości w pluku cam_ext.cfg są niewielkie.
3) WaterModTool - tak. Dokładniej - wyciągnąłem z tej paczki tekstury "silent water", które moim zdaniem nie są inwazyjne i idealnie pasują do gry. Można te pliki nadpisać innymi teksturami, dostępnymi w tym modzie. Potrzebujesz szczegółów, co i jak?
4) Roślinności/flag jeszcze nie ma, ppojawią się w TMA HD mod v1.0.
2) Wszystko, co jest w tej aplikacji można ręcznie aktywować/deaktywować w tym pliku. I tak, możliwe, że standardowe wartości w pluku cam_ext.cfg są niewielkie.
3) WaterModTool - tak. Dokładniej - wyciągnąłem z tej paczki tekstury "silent water", które moim zdaniem nie są inwazyjne i idealnie pasują do gry. Można te pliki nadpisać innymi teksturami, dostępnymi w tym modzie. Potrzebujesz szczegółów, co i jak?
4) Roślinności/flag jeszcze nie ma, ppojawią się w TMA HD mod v1.0.
Testuję NewDark Graphics Settings z HD mod na TG_MMP_HD i TG_MMP_Necro. Skrypty nie zmieniają mi ustawień pliku cam_ext.cfg, jeśli wcześniej ten plik edytuję ręcznie (np. zmieniam ustawienia efektów rozmycia).
Dodatkowo nie widzę żadnych efektów zmian ustawień graficznych w paczce z Necro. Zatem tych skryptów i narzędzia do ich obsługi nie będę dorzucał do nowych wersji TG MMPs.
Dodatkowo nie widzę żadnych efektów zmian ustawień graficznych w paczce z Necro. Zatem tych skryptów i narzędzia do ich obsługi nie będę dorzucał do nowych wersji TG MMPs.
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
Informacja, która może kogoś zainteresować (sorry, jeśli już tu padła).
Paczki z pierwszego postu nie chciały mi działać na TMA z Antologii (CD i z obrazu tej płyty). Windows 10, sprawdzałem na rożnych kompach.
Teraz kupiłem sobie wszystkie Thiefy na Steamie i new dark śmiga, choć zrobiła mi się wersja 1.19
Paczki z pierwszego postu nie chciały mi działać na TMA z Antologii (CD i z obrazu tej płyty). Windows 10, sprawdzałem na rożnych kompach.
Teraz kupiłem sobie wszystkie Thiefy na Steamie i new dark śmiga, choć zrobiła mi się wersja 1.19
Warto tę informację wpisać do pierwszego posta. Ostatnio już dwie osoby zgłaszały trudności z działaniem MMP i starszych wersji T2, a wersja ze Steama dużo nie kosztuje, choć wciąż to prawie 25 zł. Ależ się trzyma nasz Garcio :D
- SPIDIvonMARDER
- Garrett
Mam wrażenie, że Thief jest często w promocji i wtedy da się go kupić za mniej niż 5 zł. Warto polować
OK, dzięki za info. Dziwne... Posiadam TG i TMA z Antologii, nie mam wersji ze Steama, czy GOGu. U mnie paczki działają zarówno na Win7, jak i Win 10. Gdy dorwę TG i TMA na obu platformach w promocji, kupię je i również przetestuję.
A czy ktoś korzysta z innych instalacji niż Antologia, Steam lub GOG? Np. oryginalne wersje z 1998 i 1999 roku, wersje z czasopism (cick, topsecret itp)?
UPDATE: apropo promocji: http://store.steampowered.com/search/?term=thief
A czy ktoś korzysta z innych instalacji niż Antologia, Steam lub GOG? Np. oryginalne wersje z 1998 i 1999 roku, wersje z czasopism (cick, topsecret itp)?
UPDATE: apropo promocji: http://store.steampowered.com/search/?term=thief
Nowa paczka TG Necro!
LINK:
ZAWARTOŚĆ:
- TFix v1.25c: (NewDark v1.25, T2 Skies, T2 Water, T2 Style World Textures, T2 Style AI Meshes, Interactive Candles)
- NecroAge v2.3
- TG Sound Patch v1.5
- Narrow Huge Spider
- Narrow Serwer Spider
- TG Antologia - Korekta (na bazie TG Cenega Patch)
- TG Napisy v1.2 (na bazie TG Subtitels v0.8)
- NewDarkLoader v1.5.5
WERSJE PLIKU:
v1.7.2
- zainstalowano TFix v1.25c
- dodano NewDarkLoader v1.5.5
- zaktualizowano instrukcję instalacji dodatków
- zmieniono parametry konfiguracyjne pliku cam_ext.cfg (efekty bloom, nasycenie barw, skalowanie filmów do rozdzielczości ekranu)
v1.7.1
- tymczasowa wersja robocza z nowymi wersjami modyfikacji
v1.7.0
- zainstalowano TFix v1.25b
- usunięto zbędne pliki, zdublowane z plikami czystej wersji TG
- uporządkowano pliki z parametrami konfiguracyjnymi
- dodano folder ReadMe z plikami wszystkich zainstalowanych dodatków
LINK:
ZAWARTOŚĆ:
- TFix v1.25c: (NewDark v1.25, T2 Skies, T2 Water, T2 Style World Textures, T2 Style AI Meshes, Interactive Candles)
- NecroAge v2.3
- TG Sound Patch v1.5
- Narrow Huge Spider
- Narrow Serwer Spider
- NewDarkLoader v1.5.5
WERSJE PLIKU:
v1.7.2
- zainstalowano TFix v1.25c
- dodano NewDarkLoader v1.5.5
- zaktualizowano instrukcję instalacji dodatków
- zmieniono parametry konfiguracyjne pliku cam_ext.cfg (efekty bloom, nasycenie barw, skalowanie filmów do rozdzielczości ekranu)
v1.7.1
- tymczasowa wersja robocza z nowymi wersjami modyfikacji
v1.7.0
- zainstalowano TFix v1.25b
- usunięto zbędne pliki, zdublowane z plikami czystej wersji TG
- uporządkowano pliki z parametrami konfiguracyjnymi
- dodano folder ReadMe z plikami wszystkich zainstalowanych dodatków
T2X MMP Necro v2.0
Tytuł:
T2X MMP Necro v2.0
Data:
28.12.2017
Zawartość:
- T2X Shadows of the Metal Age v1.1
- T2X Shadows of the Metal Age PL v1.6
- T2X Shadows of the Necro Age
- T2X Blackjack Mod
- T2X Fix v1d
- T2X Secrets Fix
Wersje pliku:
v2.0
- pierwsza wersja nowej paczki
Tytuł:
T2X MMP Necro v2.0
Data:
28.12.2017
Zawartość:
- T2X Blackjack Mod
- T2X Fix v1d
- T2X Secrets Fix
Wersje pliku:
v2.0
- pierwsza wersja nowej paczki
- Hattori
- Młotodzierżca
- Kontakt:
T2X MMP Necro v2.0 - jest problem
W skrócie: vanillowe wersje TMA i T2X mi chodzą, problem pojawia się później. Po kolei co robię:
1) Instaluję TMA (wersja z Antologii).
2) Instaluję T2X (wersja 1.1, świeżo pobrana z oficjalnej strony).
3) DarkLoader mam zainstalowany od dłuższego czasu. Teraz jedynie zaktualizowałem ścieźki w jego ustawieniach.
4) Wygląda to tak: TMA mogę uruchomić jedynie przez DarkLoadera, a T2X - jedynie przez aplikację w folderze "t2x". Przy każdym innym sposobie uruchomienia, TMA i T2X chodzą tylko do momentu próby załadowania misji - później robi się czarny ekran z dźwiękami/czarny ekran bez dźwięków/gra wywala komunikat o błędzie i trzeba ją zamknąć. W każdym razie, waniliowe wersje TMA i T2X mi chodzą - wystarczy uruchomić je w ściśle określony sposób. Filmy też działają.
5) Instaluję T2X MMP Necro PL - przy czym przez instalację rozumiem wyodrębnienie plików z archiwum na pulpit i później przekopiowanie ich do folderu TMA, bądź przez wyodrębnienie z archiwum bezpośrednio do folderu TMA (oczywiście nadpisując wszystko).
6) Jednak w obu tych przypadkach zarówno T2X, jak i TMA przestają chodzić. Albo w ogóle się nie uruchamiają, albo później pojawiają się te same objawy, co opisane w punkcie 4). Przy filmach (intro) podobnie. Dzieje się tak niezależnie od sposobu uruchomienia (włącznie z dołączoną do MMP aplikacją z polską flagą w ikonie).
Co robię źle? Co jest nie tak? Jak żyć?
Mój ekwipunek
Dell Inspiron 5737 (laptop):
- Windows 7 Professional N x64, Service Pack 1
- DirectX 11
- Intel Core i5-4200U
- AMD Radeon HD 8870M
- 8GB RAM
W skrócie: vanillowe wersje TMA i T2X mi chodzą, problem pojawia się później. Po kolei co robię:
1) Instaluję TMA (wersja z Antologii).
2) Instaluję T2X (wersja 1.1, świeżo pobrana z oficjalnej strony).
3) DarkLoader mam zainstalowany od dłuższego czasu. Teraz jedynie zaktualizowałem ścieźki w jego ustawieniach.
4) Wygląda to tak: TMA mogę uruchomić jedynie przez DarkLoadera, a T2X - jedynie przez aplikację w folderze "t2x". Przy każdym innym sposobie uruchomienia, TMA i T2X chodzą tylko do momentu próby załadowania misji - później robi się czarny ekran z dźwiękami/czarny ekran bez dźwięków/gra wywala komunikat o błędzie i trzeba ją zamknąć. W każdym razie, waniliowe wersje TMA i T2X mi chodzą - wystarczy uruchomić je w ściśle określony sposób. Filmy też działają.
5) Instaluję T2X MMP Necro PL - przy czym przez instalację rozumiem wyodrębnienie plików z archiwum na pulpit i później przekopiowanie ich do folderu TMA, bądź przez wyodrębnienie z archiwum bezpośrednio do folderu TMA (oczywiście nadpisując wszystko).
6) Jednak w obu tych przypadkach zarówno T2X, jak i TMA przestają chodzić. Albo w ogóle się nie uruchamiają, albo później pojawiają się te same objawy, co opisane w punkcie 4). Przy filmach (intro) podobnie. Dzieje się tak niezależnie od sposobu uruchomienia (włącznie z dołączoną do MMP aplikacją z polską flagą w ikonie).
Co robię źle? Co jest nie tak? Jak żyć?
Mój ekwipunek
Dell Inspiron 5737 (laptop):
- Windows 7 Professional N x64, Service Pack 1
- DirectX 11
- Intel Core i5-4200U
- AMD Radeon HD 8870M
- 8GB RAM
Zrób tak:
1. Zainstaluj TMA
2. Rozpakuj TMA MMP Necro do folderu głównego gry TMA.
3. Rozpakuj T2X MMP Necro do folderu głównego gry TMA.
4. Ściągnij i zainstaluj NewDarkLoader. Detale w http://www.thief-forum.pl/viewtopic.php?f=4&t=2812.
5. Odpal TMA przez THIEF2.EXE
6. Opdal T2X przez T2X.EXE
Co oznacza waniliowa wersja? Ja korzystam z wersji STEAM i z Antologii. Działa na obu. Win 7 i Win 10. Nie instaluj T2X.
1. Zainstaluj TMA
2. Rozpakuj TMA MMP Necro do folderu głównego gry TMA.
3. Rozpakuj T2X MMP Necro do folderu głównego gry TMA.
4. Ściągnij i zainstaluj NewDarkLoader. Detale w http://www.thief-forum.pl/viewtopic.php?f=4&t=2812.
5. Odpal TMA przez THIEF2.EXE
6. Opdal T2X przez T2X.EXE
Co oznacza waniliowa wersja? Ja korzystam z wersji STEAM i z Antologii. Działa na obu. Win 7 i Win 10. Nie instaluj T2X.
- Hattori
- Młotodzierżca
- Kontakt:
Weszło. Super! Jest dobrze...
Jest tylko jedno małe "ale": w tekstach brakuje polskich znaków. Co ciekawe, chyba nie we wszystkich, np. szyldy sklepów w pierwszej misji wyświetlane są poprawnie.
Spróbowałem motywu z zamienieniem nazwy folderu "books" na inny, również w momencie instalacji - bez skutku (ściślej: wszystkie teksty z gry znikają w całości ). Co jeszcze można tutaj zrobić?
Jest tylko jedno małe "ale": w tekstach brakuje polskich znaków. Co ciekawe, chyba nie we wszystkich, np. szyldy sklepów w pierwszej misji wyświetlane są poprawnie.
Spróbowałem motywu z zamienieniem nazwy folderu "books" na inny, również w momencie instalacji - bez skutku (ściślej: wszystkie teksty z gry znikają w całości ). Co jeszcze można tutaj zrobić?
W T2X? Poważnie? OK, zaraz zerknę.
UPDATE: U mnie są polskie znaki. Sprawdziłem misję w muzeum, kilka zwojów i książek. Co u Ciebie dokładnie nie wyświetla polskich znaków?
UPDATE: U mnie są polskie znaki. Sprawdziłem misję w muzeum, kilka zwojów i książek. Co u Ciebie dokładnie nie wyświetla polskich znaków?
- Hattori
- Młotodzierżca
- Kontakt:
Sorry Mix za brak odzewu - byłem zajęty i gram teraz w coś innego, kosztem niestety T2X. Nie wiem kiedy go zainstaluję z powrotem. W każdym razie: brak polskich fontów dotyczył tekstów w 1. misji (notatki Malaka rozrzucone po nawiedzonym domu).
Spoko Sam ostatnio zagubiłem się w planszówkach i Najmroczniejszym Lochu.
Witam
Bardzo proszę o odświeżenie linków z pierwszego posta, gdyż jest napisane w każdym linku, że plik nie istnieje, a z chęcią zapoznałbym się z wypasioną wersją Thiefa. Z góry dziękuję i pozdrawiam .
Bardzo proszę o odświeżenie linków z pierwszego posta, gdyż jest napisane w każdym linku, że plik nie istnieje, a z chęcią zapoznałbym się z wypasioną wersją Thiefa. Z góry dziękuję i pozdrawiam .
Wrzucę na dniach, gdy naprawię swój PCMR. Tam mam pliki.
Update: Gotowe, w razie problemów, piszcie. HD nie wrzucam, paczka ma prawie 4GB.
Update: Gotowe, w razie problemów, piszcie. HD nie wrzucam, paczka ma prawie 4GB.
Testuję nową wersję paczki do TG (Nerco). Wrzucę pod koniec tygodnia. Rozmiar ok. 1,2 GB.
Zawartość:
- TFix v1.26 (NewDark v1.26, T2 Skies, T2 Water, T2 Style World Textures, T2 Style AI Meshes, Interactive Candles)
- TG NecroAge v2.3
- TG Sound Effects Enhancement Pack v1.5
- Narrow Huge Spider
- Narrow Serwer Spider
- NewDarkLoader v1.5.5
- FMsel v1.1.2
- GayleSaver's Custom Scripts
- Telliamed's Custom Scripts
UPDATE: Gotowe, Link -
Zawartość:
- TFix v1.26 (NewDark v1.26, T2 Skies, T2 Water, T2 Style World Textures, T2 Style AI Meshes, Interactive Candles)
- TG NecroAge v2.3
- TG Sound Effects Enhancement Pack v1.5
- Narrow Huge Spider
- Narrow Serwer Spider
- NewDarkLoader v1.5.5
- FMsel v1.1.2
- GayleSaver's Custom Scripts
- Telliamed's Custom Scripts
UPDATE: Gotowe, Link -
- DarthJanek
- Bełkotliwiec
1. świetna robota!
2. popsuł się link do T2X MMP Necro v2.0
jeszcze jedna prośba, najnowszy TG, wersja steam, mam rozjechane menu, rozdzielczości się kończą na 1600x itd. to coś znanego, czy błąd w paczce?
masz może namiar na poprzednią wersję? nieopatrznie skasowałem...
2. popsuł się link do T2X MMP Necro v2.0
jeszcze jedna prośba, najnowszy TG, wersja steam, mam rozjechane menu, rozdzielczości się kończą na 1600x itd. to coś znanego, czy błąd w paczce?
masz może namiar na poprzednią wersję? nieopatrznie skasowałem...
- Dzięki! To dla Was.
- Jestem w podróży służbowej. Zobaczę wiecozrem, jakie pliki mam na notebooku. Jeśli paczka T2X MMP jest na PCMR, załaduję ją dopiero za 2 tygodnie.
- Nie odpalałem Thief-a z paczkami w rozdziałce wyższej, niż 1440x900. Mój PCMR podpięty jest pod stary TV, więcej nie pociągnie. Natomiast na firmowym notebooku Thief działa mi w 640x480. Przynajmniej z paczką płynnie działa. Spróbuj zmienić rozdzielczość w menu gry, a jeśli nie możesz, w pliku cam.cfg, linia 32 "game_screen_size X Y".
- TG MMP Necro v1.7.x? Na notebooku nie mam, być może leży na dysku PCMR. Po powrocie do domy z podróży zerknę i dam znać.
- Jestem w podróży służbowej. Zobaczę wiecozrem, jakie pliki mam na notebooku. Jeśli paczka T2X MMP jest na PCMR, załaduję ją dopiero za 2 tygodnie.
- Nie odpalałem Thief-a z paczkami w rozdziałce wyższej, niż 1440x900. Mój PCMR podpięty jest pod stary TV, więcej nie pociągnie. Natomiast na firmowym notebooku Thief działa mi w 640x480. Przynajmniej z paczką płynnie działa. Spróbuj zmienić rozdzielczość w menu gry, a jeśli nie możesz, w pliku cam.cfg, linia 32 "game_screen_size X Y".
- TG MMP Necro v1.7.x? Na notebooku nie mam, być może leży na dysku PCMR. Po powrocie do domy z podróży zerknę i dam znać.
Witam .Lata całe nie grałem już w Thief 2X,a na pewno nie grałem w to z żadną "odświeżającą paczką".Chętnie zobaczyłbym jak T2X wygląda i działa z paczką "T2X MMP Necro v2.0" .Niestety zdaje się,że link do pobrania wygasł.Istnieje może jakiś alternatywny link do zassania tej paczki?
Cześć, mam na dysku coś takiego z grudnia 2017:
Zawartość:
- T2X Blackjack Mod
- T2X Fix v1d
- T2X Secrets Fix
Wrzucę w poniedziałek, gdy będę miał dostęp do szybszego łącza.
Zawartość:
- T2X Blackjack Mod
- T2X Fix v1d
- T2X Secrets Fix
Wrzucę w poniedziałek, gdy będę miał dostęp do szybszego łącza.
Spoko,zaczekamy zatem.Dzięki
Thief 2 HD Mod v1.0 już jest!
https://www.moddb.com/mods/thief-2-hd-texture-mod
Tutaj mamy napisy do Thief 2 do filmów i do tego co kto mówi.
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=148560
Przetłumaczy ktoś te napisy? Do 1ki mod na napisy po polsku jest. Teraz tylko do 2-ki i można się cieszyć w pełni polskim Thiefem Metal Age.
https://www.moddb.com/mods/thief-2-hd-texture-mod
Tutaj mamy napisy do Thief 2 do filmów i do tego co kto mówi.
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=148560
Przetłumaczy ktoś te napisy? Do 1ki mod na napisy po polsku jest. Teraz tylko do 2-ki i można się cieszyć w pełni polskim Thiefem Metal Age.