U mnie to nic nie dawało. Czy u Ciebie to rzeczywiście pomogło?Metoda 1
Sprawdź ustawienie VP3 w panelu ffdshow. U mnie to było Start- K-lite-Codec pack- Configuration - ffdshow Video decoder. Po lewej zaznacz Codecs, na liście odnajdź VP3 - jeśli obok jest libavcodec zmień na disabled.
A tak na marginesie - VP3 nie jest potrzebny do odtwarzania filmów w grze. Sprawdzone.
O jakim pliku mówisz? Istnieją bowiem 2 pliki darkinst.cfg:Metoda 2
W pliku darkinst.cfg dodaj t2x do ścieżki prowadzącej do filmów.
1) w folderze Thief Metal Age (nic nie trzeba dodawać)
2) w folderze t2x (można zostawić tylko ścieżkę do filmów t2x, usuwając ścieżki do filmów z tma, nic nie trzeba dodawać)
Zawartość moich plików wygląda tak:
darkinst.cfg z Thief Metal Age
Kod: Zaznacz cały
install_path .\
language english
resname_base .\CRFs\EP+.\CRFs\NTEX+.\RES
load_path .\
script_module_path .\
movie_path .\movies
Kod: Zaznacz cały
cd_path ..\
install_path ..\
language english
resname_base ..\CRFs\EP+..\res
load_path ..\t2x+..\
script_module_path ..\t2x+..\
movie_path ..\t2x\movies
To wykonuje instalator T2X za Ciebie.Metoda 3
Wejdź do folderu z grą i skopiuj zawartość darkinst.cfg i podmień z tym w folderze t2x poprawiając ostatnią ścieżkę z filmami.
Wyjaśnij dlaczego? Co ma DDFIX do odtwarzania filmów? Może jest jakaś funkcjonalność o której nie wiem. Osobiście DDFIX'a potrzebowałem pod Win764bit i dwurdzeniowym procesorze, aby gra mogła zostać w 100% uruchomiona bez żadnych błędów.Metoda 4
Instalacja DDFIX (link w 1 poście powinien być)
Filmy nie włączają się, jeśli nie grasz z uprawnieniami administratora. Sprawdziłem to wiele razy.Metoda 5
Wszystko zawiodło? Nie pozostaje zatem nic innego jak całkowite wyłączenie filmów. W tym celu zmień nazwę lub usuń folder movies w t2x.
Jakie pozjadane litery i gdzie? Podaj przykład.Pozjadane litery
http://ubuntuone.com/3IST2YpqlhD1u2nGBZy02e Wypakowywanie następuje po uruchomieniu obok tego archiwum UHARC. Te pliki należy podmienić z tymi w RES.
Czym jest ta paczka, do której podałeś link? Co ona wprowadza?
Czy mówisz o tym?W razie dalszych problemów polecam zainstalować spolszczenie cenegi dołączone wraz z grą w wydaniu Click (sprawdzone)
http://www.download.cenega.pl/download_system/?ID=1063
Opis wydawcy Antologii: Patch poprawiający teksty w polskiej wersji gry Thief: Gold
To nie jest do Thief Metal Age!
Pakiet kompatybilności niezbędny jest przy angielskiej wersji gry (dzięki Raven za sprostowanie). W wersji polskiej - korzystam z Antologii - pliki spolszczenia instalują się i wyświetlają prawidłowo. Wykonywaliśmy 5 poziomów testów, za które byłem odpowiedzialny. T2X podczas prac nad spolszczeniem przeszedłem z 7 razy. Nie wypuściliśmy gniota.Nie ładnie zrobiliście, zapewne ponad połowa użytkowników musi teraz ściągać ten pakiet kompatybilności by mieć w pełni funkcjonalne spolszczenie, a DDFIX powinien być dołączony jako dodatkowa opcja instalacyjna. Jeśli to był zabieg przeciwko piratom to niezbyt przemyślany bo ta gra była wielokrotnie powielana w różnych czasopismach typu CD-ACTION, CLICK.
DDFIX - a to niby dlaczego? Jeśli ktoś gra na starszym sprzęcie, nie potrzebuje DDFIX'a. A jeśli Ci tego brakuje, instaluj Mixthoor Mod Pack. Linki w I poście.
"Zabieg przeciw piratom" - wybacz moją elokwencję, lecz... jaki kurwa zabieg? O czym Ty piszesz? Spolszczenie to przetłumaczone pliki, które równie dobrze możesz nadpisać metodą kopiuj-wklej. Instalator wykonany przez Ravena ma za zadanie zautomatyzować ten proces. DDFIX i "pakiet kompatibilności" są w tym miejscu zbędne.
To samo co t2x.exe, czyli Launcher, którym możesz uruchomić spolszczoną wersję T2X.I co to ma być T2X PL.exe ? Zbędne, zabugowane i brzydkie. Instalator tworzy skrót na pulpicie uruchamiający moda.
"Zbędne" - korzystaj z t2x.exe lub odpalaj grę przez DarkLoadera
"zabugowane" - niby jak, co nie działa, podaj przykład, opisz problem, zrób screenshoota
"brzydkie" - kwestia gustu, nam się podoba