Czy ktoś już to instalował i próbował testować nowe limity silnika? Z tego co czytałem na TTLG, to ta poprawka to wręcz rewolucja, a lista zmian to po prostu lista spełnionych życzeń! Aż się chce brać za Dromeda z powrotem!

Moderator: peter_spy
Miałem na myśli to, że chciałbym raczej sobie stworzyć np. taką misję - bardzo wysoką, która by pomieściła powiedzmy ze 4000 pięter jakiejś wieży (dla porównania - Strażnica Anioła jest niska), przy czym spodziewam się, że grafika nie będzie w stanie wyłapać szczegółów z tak daleka (czy da się wydłużyć widziany dystans)?Juliusz pisze:Ale wiesz, jak zależy Tobie na napompowaniu pliku zip, to po prostu dodaj kilka filmików i sporo tekstur w rozdzielczości 4096x4096 i na pewno półtorej giga osiągniesz.
Jestem pełen optymizmu - skoro powstał ten dodatek to może oznaczać, że jednak się coś dzieje w tym kierunku. Mam nadzieję, że będzie kolejny update dla tego dodatku.Juliusz pisze:Ciekawe, czy na tym update'cie się skończy, czy może powstaną kolejne...?
http://www.thief-forum.pl/viewtopic.php?f=6&t=5531timon pisze:Julek, doczytałeś może, skąd mieli wiedzę JAK działał stary dromed aby wprowadzić aż tak duże zmiany. Wygląda jak by uzyskali dostęp do kodu źródłowego, legelnie lub nie.
The commands "light_bright" and "lit_obj_toggle" are deprecated and will not work properly and consistently in
all situations. Use the new command "toggle_lighting" instead.
? ? ? Dromed = OK? ? ? Muszę przetrzeć oczy, czy faktycznie dobrze przeczytałem....timon pisze:Teraz już nie mam zastrzeżeńNowy thief i dromed to wspaniała para
Masz dobre wrażenie - skalowanie tekstur w Dromedzie było sztywne - można było tylko zmniejszać lub zwiększać x2 x4 x8 itd...Przemek557 pisze:Mam wrażenie żę dopasowywanie tekstur jest teraz o wiele łatwiejsze, można je łatwo i dowolnie skalować, a DromEd w miarę inteligentny sposób często sam dopasuje tekstukę tak jak chcemy - nie pamiętam jak to było w 1.18,
Jako że ddfix już pozwalał na większe tekstury, to ludzie zaczęli tworzyć tekstury w większej rozdzielczości jakiś czas temu. Teraz będą jeszcze więcej. No, nie wspominając już, że internet jest ich pełen, bo do większości gier są w tym samych formatach tworzone.Przemek557 pisze:Teraz pozostaje jeszcze kwestia tego, że DromEd ma potężne możliwości, ale niekoniecznie zasoby by je wykorzystać - przydałyby się tekstury w wysokiej rozdzielczości itp.