FAQ
Po co kolejna strona z fanmisjami?
Kolejna, ale pierwsza taka duża w historii polskiej sceny Thiefa [Pamiętamy, Thief Age ] Dołącz do Thief Guild, gdzie wraz z innymi twórcami i graczami staramy się zbudować centrum świata fanmisji!!!
Ja tylko czasem gram w jakieś misje, ale DromEd to dla mnie czarna magia.
Na Thief Guild staramy się zbudować katalog fanmisji, dopracowany najlepiej jak to możliwe. Taka baza danych jest miejscem właśnie dla graczy. Misje można wyszukiwać po rzeczywistej ocenie innych użytkowników, a samemu, oddając ocenę na daną produkcję, już nigdy nie zapomnimy w którą misję już graliśmy, a w którą jeszcze nie.
Oprócz ocen, część graczy wystawia też misjom recenzje. Recenzje
Kiedyś stworzyłem/am parę misji, ale to stare dzieje, po co zakładać konto?
Konto nie oznacza od razu aktywnego uczestnictwa w tworzeniu misji. Ulepszając swoje konto do konta twórcy (bez obaw - za darmo ) dostaniesz bezpośredni dostęp do strony każdej swojej misji. W łatwy sposób możesz zaktualizować wszystkie dane: Briefing Text, Dokładna data wydania, Plik Readme, Oficjalna solucja, Oficjalna lista łupów, Oficjalne Screenshoty, filmy, a może coś jeszcze?
To proste! Więcej info znajdziesz tutaj.
Twoja strona jest dziurawa, brak informacji na temat wielu misji
... i tu wkracza trzecia grupa użytkowników Są nią Keeperzy. Sprawują pieczę nad contentem strony. Patrzą gdzie czegoś brakuje i uzupełniają braki. Po zatwierdzeniu propozycji zmian przez strażników starszych rangą, księgi biblioteki Thief Guild zostają zaktualizowane, a Garrett tym razem znajdzie to czego szukał
Każda kontrybucja nagradzana jest punktami reputacji. Co dają punkty, pozostaje na dzień dzisiejszy kwestią otwartą. Jednak mam kilka pomysłów, które planuję zrealizować w zgodzie z grupą użytkowników o odpowiedniej reputacji. Te kroki staram się wdrożyć na stronie już najszybciej jak to możliwe.
Ponadto, w każdym miesiącu coś nowego pojawia się na portalu. Staram się te zmiany zbierać w formie podsumowania i zamieszczam na angielskim "forum" po zakończeniu miesiąca.
Poniżej treść oryginalnego posta:
---
Cześć,
po dwóch latach sporadycznej pracy po godzinach, w okolicach dwudziestej rocznicy Thief: The Dark Project, oraz kilka dni przed zlotem Polskiego Forum z dumą pragnę zaprezentować mój własny portal poświęcony fanmisjom:
https://www.thiefguild.com/
Chciałbym zachęcić osoby, które podzielają mój wieloletni entuzjazm do fanmisji i dysponują czasem, jaki mogłyby przeznaczyć na przyczynienie się do jeszcze lepszego przechowywania informacji o fanmisjach. Polskie Forum jest pierwszym miejscem, na którym pojawia się informacja o stronie (pomijając mojego martwego bloga o fanmisjach - tak, nowa strona jest oczywistą kontynuacją tego co było wcześniej). Mam nadzieję, że moderatorzy będą przychylni i podzelą moje spojrzenie na sprawę - to właśnie tu mogę znaleźć osoby, z którymi będzie można wspólnie wycisnąć maksimum potencjału. Można przenieść wątek do innego działu, jeśli uznacie to za stosowne.
Rejestracja jest obecnie zamknięta i prawdopodobnie otworzę ją po odbyciu się zlotu Forum. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu przez przycisk e-mail lub PW, jak również zapraszam do spotkania się osobiście niebawem
Poniżej wklejam dla wygody tekst powitalny, dostępny również na stronie aktualności w dwóch językach: polskim, angielskim.
Aktualności: https://www.thiefguild.com/news/
Strona ThiefGuild.com jest, póki co, w trzech językach i będzie celować w globalną społeczność fanowską Thiefa.
Linki do umarłego bloga "Thieved" proszę podmienić na nowy portal.
Chcemy sprawić, aby informacja o fanmisjach była bardziej dostępna i przejrzysta. Pragniemy to zrobić w taki sposób, żeby zarówno surowe dane jak i wrażenia graczy mogły być przechowywane i udostępniane w bazie danych, tworzonej przez społeczność fanowską.
Mija już 20 lat istnienia silnej i aktywnej społeczności graczy tytułów z serii Thief. W tym czasie, pokazaliśmy że chcemy więcej i więcej kultowej, ikonicznej rozgrywki znanej z gry o pozostawaniu w cieniu. Oprócz tego, pokazaliśmy, że potrafimy poruszać się w znanym nam uniwersum i poszerzać je o niezbadane dotąd horyzonty. Nieważne czy mówimy o fanmisjach do oryginalnej serii Thief, czy o utworzonej całkowicie przez fanów, niezależnej grze inspirowanej Thiefem: The Dark Mod - społeczność moderska stworzyła ogromną ilość wysokiej jakości grywalnego materiału ... i wcale nie zapowiada się na żadne zmiany w tej kwestii.
Patrząc na to, co już mamy oraz myśląc o tym, co może nadejść, dajemy wam ThiefGuild.com i dokładamy wszelkich starań, aby zorganizować istniejące zasoby oraz pomóc przyszłym zasobom stać się jeszcze bardziej zorganizowanym. Naszą społecznościową misją jest pomoc innym w dotarciu do informacji o fanmisjach w przystępny i wygodny sposób. A misja nasza ma kilka celów.
Pierwszym z nich jest zapewnienie podstawowego katalogu wszystkich dotychczas wydanych fanmisji. Ufamy, że możemy osiągnąć to z waszą pomocą, udostępniając wam system przypominający strony typu wiki, gdzie możemy wspólnie budować naszą bazę danych i razem dbać o jakość jej treści. Mając na uwadze zróżnicowane gusta graczy, organizujemy fanmisje w gatunki oraz dajemy wam możliwość oceny i recenzji fanmisji, tak aby inni gracze mogli jeszcze szybciej znaleźć najbardziej interesujące ich pozycje.
Lecz to tylko początek bardzo długiej edu... Cóż, mamy wiele pomysłów i nie możemy się doczekać, aby wcielić je w życie najszybciej jak to tylko możliwe! Jednakże, do wszystkiego będziemy dochodzić krok po kroku, mając gdzieś z tyłu głowy odległe cele oraz pamiętając o tym, że zwrot akcji też czasem jest możliwy. Wiemy, że to jest tak jak na obrazku załączonym do tego artykułu - jest to początek nowej, zwykłej misji, lecz kto wie jak rozwinie się dalsza część fabuły po ukończeniu pierwszych celów? Ufamy jednak, że razem jesteśmy w stanie zdobyć pokaźną sumkę łupów.
Zwracamy uwagę na to, żeby nie doszukiwać się większych związków między Thief Guild a jedną z oryginalnych misji Thieves Guild, którą możecie znaleźć w dodatku do pierwszej części gry: Thief Gold. Nasza gildia skupia się tylko na jednym złodzieju - na tym, w którego każdy z nas zmienia się, kiedy tylko rozpoczynamy nową misję.
Konrad