Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 maja 2006 21:55 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2419
Lokalizacja: Pabianice
Dopiero zaczynam z DromEdem i jeszcze mało wiem. Jest taki problem: zrobiłem sobie taką fajną małą misję w zamku rozgrywającą się zimą, nawet mi się podoba :-).
Mam już wszystkie cele misji i take duperele jak Portalizacja, oświetlenie, room database, AI database, Pathfinding database, jak wchodzę w tryb gry wszystko działa bez zarzutu. Jednak kiedy wchodzę do gry przez DarkLoadera niby wszystko jest ok. tyle tylko, że kryształ widoczności nie działa a wrogowie stoją jak jakieś kukły. Jak ich ożywić ???!!!!! Help !!!!

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2006 22:25 
Garrett
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 18:07
Posty: 3734
1.
wpisz w polu komend
script_load convict
script_load gen
2.
do markera gracza dodaj script:Victorycheck
3.
Przelicz misję.

_________________
Zezwierzęcony, o zdradzieckiej mordzie, umysłowo niestabilny, Thiefmaniak najgorszego sortu, do którego trzeba strzelać. Kanalia. Patologiczny element czyli OBYWATEL. Nie jest godny należeć do ich wspólnoty narodowej. Patologiczny zarazek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2006 22:42 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2533
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
BodomChild napisał(a):
Jest taki problem: zrobiłem sobie taką fajną małą misję w zamku rozgrywającą się zimą, nawet mi się podoba Hihi.

Też bym chciał mieć takie problemy - szczególnie gdy "dopiero zaczynałem z DromEdem i jeszcze mało wiedziałem"... ;) :)

Zapodaj jakieś screeny, bom ciekaw...

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 maja 2006 06:24 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2003 23:21
Posty: 2799
BodomChild napisał(a):
Dopiero zaczynam z DromEdem (...)


Nie wiem co się dzieje, ale coraz więcej "młodych złodziei" zabiera się za dromedzenie. Czyżby wysyp talentów po edycji Thiefa w CDA? Tak czy nie, może kilku pozostanie na dłużej...
BodomChild -> nie daj się długo prosić, pokaż jakieś zrzuty.

_________________
Jeśli lubisz mroczne tajemnice i zamki...
Zapraszam do obejrzenia zrzutów z powstającej Fanmisji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 maja 2006 15:10 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 550
Lokalizacja: Tychy
Nivellen napisał(a):
BodomChild -> nie daj się długo prosić, pokaż jakieś zrzuty.


Juliusz napisał(a):
Zapodaj jakieś screeny, bom ciekaw...


Właśnie, my chcemy screeny!! ;)

[ Dodano: Czw 18 Maj, 2006 ]
P.S. Mó setny post!! :shoot: :prz

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 maja 2006 15:23 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 22 maja 2006 14:00
Posty: 1
Lokalizacja: Będzin
Mam podobny problem.Gdy odpalam misje w dromedzie wszystko jest ok, ale kiedy próbuje uruchomić ją w darkloaderze strażnicy stoją jak kukły.Script do markera dopisany , convict i gen dodany.Macie pomysł ,czym jeszcze może to być spowodowane?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 maja 2006 17:35 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2419
Lokalizacja: Pabianice
Naprawdę chcecie obejrzeć screeny z mojej misji ?! :-D .

Oczywiście, że mogę je pokazać. Może nawet mam je na dysku, jeśli nie, to obiecuję, że zamieszczę jak najszybciej.

Aha, i jeszcze jedno.

timon napisał(a):
1.
wpisz w polu komend
script_load convict
script_load gen
2.
do markera gracza dodaj script:Victorycheck
3.
Przelicz misję.


Właśnie o to chodzi, że zrobiłem to wszystko i nic. Ale zainstalowałem już sobie DromEd w wersji 1.18, więc może teraz będzie lepiej.

[ Dodano: Pią 26 Maj, 2006 21:45 ]
Obiecałem, więc zamieszczam, parę screenów z mojej małej misji. Napiszcie co o nich sądzicie, będę wdzięczny ;) .

Na początek tylko cztery, bo tylko tyle moge wstawić, jak się wam spodobają to mogę wstawić więcej. :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2006 18:40 
Gniew-Amon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2002 11:25
Posty: 1872
Lokalizacja: Cytadela
Oj paaaaanie :-D Widać waść żeście początkujący ;) Musisz używać siatki, bo potem widać bardzo brzydkie przesunięcie brushy [ j.w.: dywan się zapadł, a w śniegu widać rysę ]. Tekstury w kilku miejscach nie pasują a gdzieniegdzie są źle wyskalowane i nie przesunięte. Pracuj, pracuj, pracuj...

_________________
www.paweuek.cba.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 maja 2006 18:59 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2419
Lokalizacja: Pabianice
Aha, rzeczywiście ten zapadnięty dywan i rysa w śniegu wyglądają paskudnie ;) . Dzięki za wskazówki !

A tak w ogóle to z tym początkującym trochę przesadziłem bo bawię się z DromEdem już grubo ponad rok. Ale nadal uważam, że mało umiem, co widać na screenach ;) .

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2006 09:03 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2533
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Całkiem zgrabne, podobne wizualnie do OMek. Przydałoby się jednak powyrównywać niektóre tekstury (np. drewnianych paneli wzdłuż ścian). No, a poza tym, to dzisiaj oryginalne tekstury już nie trzymają poziomu. Polecam wykorzystywać jakieś teksturki stworzone przez fanów.
Aha - no i te przyciężkawe piwniczne kamienne mury w wiktoriańskiej jadalni trochę nie pasują... A na podwórzu bym pododawał jakieś zaspy śnieżne wzdłuż ścieżki i w narożnikach, żeby nie było tak prostokątnie i pusto.

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2006 10:17 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 550
Lokalizacja: Tychy
w saloniku rzeczywiście trochę zapadnięty, ale tak to wszystko ok, bardzo mi się podoba :) :) . No i wtym salonie jak z kominka wypadnie iskra to zrobi dziurę w dywanie ;) Jeśli reszta misji jest tak fajna jak na screenach(bo ja bym umieszczał tylko najlepsze miejsca), to misja będzie bardzo fajna.

P.S. Wie ktoś skąd można ściągnąć jakieś fajne, klimatyczne ambientsoundy??

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2006 15:44 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2006 22:32
Posty: 2419
Lokalizacja: Pabianice
Jak chcecie to mogę pokazać więcej. Ta misja jest jeszcze nieukończona, co do zasp śnieżnych, to sam miałem takie zrobić, na razie nie miałem czasu nic grzebać i ta moja mapka cały czas czeka aż ją dokończę.
Te "piwniczne mury" w jadalni, chciałem, żeby właśnie nie wyglądało tak cukierkowo, ale może poszukam jakichś innych tekstur, np. w internecie jak mi radzicie.

No i może ktoś mi w końcu napisze co z tymi strażnikami i kryształem ukrycia, bo jeśli tego nie będę wiedział to z misji nici :( .

_________________
PAŃSTWO POLSKIE ODZYSKUJE GODNOŚĆ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2006 19:52 
Kurszok
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 paź 2005 11:00
Posty: 550
Lokalizacja: Tychy
A nie masz ustawione AI sleep all?? Spróbuj dać AI wake all. Ale nie wyjaśnia to szopki z kryształem ukrycia....

P.S. Chcemy więcej screenów!! Chcemy więcej screenów!! Chcemy więcej screenów!! Chcemy więcej screenów!! Chcemy więcej screenów!! Chcemy więcej screenów!!

[ Dodano: Nie 28 Maj, 2006 ]
Acha i jeszcze jedno ;)
BodomChild napisał(a):
No i może ktoś mi w końcu napisze co z tymi strażnikami i kryształem ukrycia, bo jeśli tego nie będę wiedział to z misji nici .

Nie bój się. Nie było na tym forum kłopotu którego Timon, Juliusz, Paweuek i reszta nie mogliby rozwiązać.....

_________________
Zagraj z nami w Thievery!
Thievery Server Browser


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Teraz jest 20 paź 2019 08:10


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj: