Zaloguj | Zarejestruj








Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1909 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 gru 2017 13:23 
Złodziej

Dołączył(a): 14 wrz 2002 21:31
Posty: 2391
Lokalizacja: Łódź
Kurhhan napisał(a):
Wszystko co autor misji miał na myśli jest w pliku zip. Zmieniając to, zmieniasz jego koncepcję, wizję świata, dopasowanie tekstur np. oryginalnej do kustomowej itd. To nie OM-y które widzieliśmy już po sto razy a świeża wizja autora. Po co to zmieniać? Jeszcze inna sprawa, że ze względów technicznych nie jest to zalecane co większość autorów zastrzega, dziwne zamiany przedmiotów, crashe, inne absurdalne problemy. Do FM-ów tylko czysty folder instalacyjny + patch 1.25 w moim przypadku. Zabawy graficzne w osobnym.


+1
Szkoda czasu i nerwów.

_________________
Builder Compound Asset Pack – models and textures for TDM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2017 11:26 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2303
Lokalizacja: Deutschland
Kwestia gustu. Do FM preferuję paczki z NecroAge. W niektórych FM twórcy zalecają wyłączenie dodatkowych paczek graficznych (misje DrK), w niektórych mogą pojawić się błędy z wyświetlaniem tekstur (skin nawiedzonego Młotodzierżcy w misji "Returning a favor" do TG).

Paczka z HDmod nie nadaje się do FM.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2019 18:00 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 25 lut 2019 23:08
Posty: 1
Niedawno zainstalowałem sobie The Dark Project i dzięki NewDark wszystko chodziło płynnie - co prawda spolszczenie z Antologii diabli wzięli, ale za to mogłem użyć angielskich napisów, co przy moim słabym słuchu było bardzo ważnym czynnikiem.

Wrzuciłem zaraz na dysk TMA, by kontynuować historię Garetta, a tu zonk - choć wszystko pozornie śmiga dobrze dzięki NewDark, to napisy są w formie, która nie pozwala na normalną grę, zasłaniają praktycznie cały ekran. Już w pierwszej misji monologi dwóch stażników zasłaniają tyle ekranu, że nie da się wcale grać. Czy wie ktoś jak zmniejszyć ich czcionkę? Albo uruchomić dowolne napisy, polskie albo angielskie, choćby ze spolszczenia Cenegi? Nie chcę pominąć tych barwnych i sporo wnoszących dialogów między postaciami niezależnymi, ale w obecnej formie nie da się tak grać. Próbowałem zmienić rozdzielczość, ale to też nie pomaga.

SPIDI: przeniosłem do innego działu i skleiłem z FAQ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 mar 2019 07:34 
Strażnik Glifów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2003 16:58
Posty: 3741
Lokalizacja: Lublin
Nie wiem jak w TMA, ale w TG jest taki plik co się nazywa cam_ext.cfg. I w tym pliku w sekcji display mode jest taka linijka
Kod:
;d3d_disp_scaled_2d_overlay 640 480

Usuń średnik z początku i ustaw ręcznie rozdzielczość. Może to pomoże.
PS. Zły dział :)

_________________
Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 07 lip 2019 04:59 
Bełkotliwiec

Dołączył(a): 23 cze 2019 05:32
Posty: 1
Jak zrobić, żeby w T1 i T2 po przejściu ww. gier pojawiły się napisy końcowe? W przypadku intra wystarczy wpisać w cam.cfg always_play_intro, więc może creditsy również będą działać po modyfikacji jakiegoś pliku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lip 2019 20:05 
Mechanista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2013 23:14
Posty: 405
Chciałem sobie pograć w fanmisje z Thief Gold, więc zainstalowałem Gogową wersję tejże gry. Potem ściągam Tfix 1.27 z ttlg, ale w instalatorze wyskakuje mi, że nie znajduje Thiefa w folderze, który podaję. Instalowałem grę dwa razy, raz C:Thief Gold i raz w ProgramFiles/Thief Gold. Bez różnicy. Grę co najmniej raz odpalałem przed instalacją Tfix.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lip 2019 11:16 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 sty 2004 11:28
Posty: 2517
Lokalizacja: Poznań (Dublin)
Ja właśnie też to zrobiłem na gogowej wersji (bodajże 1.26) i zadziałało bez problemu.
Wiem, że lokalizacja Program Files nie jest dobrą (problemy z uprawnieniami użytkownika itp..). Ja swoje gry trzymam na odrębnym, nie-systemowym dysku H, ale C:\Thief Gold teoretycznie powinno też działać.

Pytanie kontrolne - na pewno ściągnąłeś TFix, a nie T2Fix ? Nazwa exeka jest inna w przypadku tych gier, więc to jedyna rzecz, jaka mi przychodzi do głowy.

Aha - nie usuwałeś przypadkiem pliku THIEF.EXE z głównego folderu gry...? ;)

_________________
Portfolio 3D - www.juliuszk.com
Art Blog - juliuszk.blogspot.ie

Tekstury i obiekty dla dromedowców.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2019 11:31 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2303
Lokalizacja: Deutschland
TricksieThiefsie napisał(a):
Chciałem sobie pograć w fanmisje z Thief Gold, więc zainstalowałem Gogową wersję tejże gry. Potem ściągam Tfix 1.27 z ttlg, ale w instalatorze wyskakuje mi, że nie znajduje Thiefa w folderze, który podaję. Instalowałem grę dwa razy, raz C:Thief Gold i raz w ProgramFiles/Thief Gold. Bez różnicy. Grę co najmniej raz odpalałem przed instalacją Tfix.

U mnie: M:\Program Files\Games\GOG\Galaxy\Games\Thief Gold

TFIX instalujesz bezpośrednio do tego folderu. "Program Files" nic nie znaczy. Jedyne znaczenie mają uprawnienia dostępu z partycji NTFS. Jeśli konto użytkownia ma prawa lokalnego admina, będziesz miał dostęp z automatu (dzięki dziedziczeniu i właściwościom takiego konta). U siebie działam z kontem zwykłego użytkownia i hasło admina muszę podać jedynie podczas instalacji TFix.

Poza tym, jeśli Cię to interesuje - skorzystaj z najnowszej paczki MMP TG w wersji 2.1. Ciepła na google drive. Detale w dziale Aktualności, Temat: http://www.thief-forum.pl/viewtopic.php ... 30#p131530

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2019 11:41 
Złodziej
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007 13:15
Posty: 2303
Lokalizacja: Deutschland
Stachow napisał(a):
Jak zrobić, żeby w T1 i T2 po przejściu ww. gier pojawiły się napisy końcowe? W przypadku intra wystarczy wpisać w cam.cfg always_play_intro, więc może creditsy również będą działać po modyfikacji jakiegoś pliku?

Czy chodzi Ci o epilog? Jest to plik video Cs14.avi. Uruchom skrypt: RegIndeo.bat, jeśli masz. Jeśli nie:

1) Stwórz nowy plik w edytorze tekstu i zapisz go jako RegIndeo.bat w folderze głównym gry. Zawartość:
regsvr32.exe /s LGVID.AX
2) Rozpakujdołączony do postu plik LGVID.AX i zapisz w folderze głównym gry.
3) Uruchom skrypt.

Winno działać.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Thief Fan Missions - Przewodnik
Mixthoor Mod Pack - Kompendium dodatków


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1909 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77

Teraz jest 21 sie 2019 02:33


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron